Forskningsnyheter

rss
 • 2017-10-20

  Varmt välkomna till den nationella lika villkorskonferensen 2017!

  Nationella lika villkorskonferensen är en årlig konferens som hålls på olika lärosäten varje år. I år är det vi på Södertörns högskola som arrangerar och bjuder in till konferensen. Vi välkomnar våra kollegor från hela landet till vårt campus i Flemingsberg till en interaktiv och fullspäckad konferens!

 • 2017-10-20

  Flera hundra skolelever testade forskning under Forskarfredag

  Den 29 september arrangerade Södertörns högskola Forskarfredag och bjöd hit skolelever från högstadie- och gymnasieskolor i Huddinge och Botkyrka kommun.

 • 2017-10-13

  Disputationer som skedde i september

  Under september disputerade tre av Södertörns högskolas doktorander: Anh Mai Thi Van i nationalekonomi, Gustav Strandberg i filosofi och Maarja Saar i sociologi.

Ämnen

Student framför konstverk.

Forskningsområden

Forskningen vid högskolan spänner över många discipliner och områden. Forskning om Östersjöregionen och Östeuropa har en särställning vid Södertörns högskola. Viss forskning bedrivs inom centrumbildningar.

Inom fyra särskilt starka områden erbjuder Södertörns högskola forskarutbildning - Historiska studier, Kritisk kulturteori, Miljövetenskapliga studier, Politik, ekonomi och samhällets organisering.

Nyfiken på forskning?

Bild av trappa i Södertörns högskolebibliotek.Se filmer där forskare presenterar sin forskning.

Lyssna på forskarpoddar.

Sök bland forskningsprojekten i vår projektdatabas.

 

Profilen

Inom Östersjö- och Östeuropaforskningen finns vid Södertörns högskola en kunskapsmiljö som kan mäta sig med de allra bästa i världen. Detta har möjliggjorts genom högskolans nära relationer till Östersjöstiftelsen som bildades av den svenska regeringen år 1994.

Forskningresultat

Bild på blommor utanför Södertörns högskola.

Forskning inom teman

Här presenterar vi forskning sorterade inom olika teman. Varje tema omfattar forskare från flera olika ämnen. Några exempel på teman är
Civilsamhället
Bildning och utbildning
Ryssland
Östersjön – vårt närmsta hav

Migration och mångkultur