Internationella kvinnodagen

Inför den 8 mars har vi samlat en del av den forskning vid Södertörns högskola som är inriktad på kvinnor, genus, jämställdhet och könsroller. 

 

 

Forkartorget - tre forskare och tre ämnen

Se filmerna!
För guds skull?
Att veta sin plats
Sprätthökar och rangsjuka fruntimmer

Forskningsnyheter

rss
 • 2017-02-16

  Underhållning med lärdom på köpet – nu släpps nya forskarpoddar

  Den första mars kommer första avsnittet av Södertörns forskarpodd, en ny serie forskarpoddar från Södertörns högskola. Poddarna har producerats av Journalistikämnet och Medieteknik på högskolan. Studenterna Sophie Tanha och Felicia Nordlund har ansvarat för inspelningarna.

 • 2017-02-16

  Samarbete vid sedimentprovstagning utanför Västervik

  Den 6 februari var marinarkeolog Johan Rönnby, doktorand Olena Vinogradova, docent Elinor Andren och docent Thomas Andren från institutionen för naturvetenskap, miljö och teknik i Västervik och tog sedimentprover för ett fältprojekt.

 • 2017-02-07

  Disputation: Levande deltagande ger levande hav

  Världens hav är i kris. Med ett stort internationellt tryck för att skydda dem har den svenska regeringen satt ambitiösa mål för etablering av marina reservat. Beslutsfattare och forskare har höga förväntningar på att lokalt deltagande underlätta etableringen. Men utan verkliga möjligheter för lokalt deltagande att påverka besluten så verkar förväntningarna orealistiska, med allvarliga konsekvenser för legitimitet av miljöskydd.

Ämnen

Student framför konstverk.

Forskningsområden

Forskningen vid högskolan spänner över många discipliner och områden. Forskning om Östersjöregionen och Östeuropa har en särställning vid Södertörns högskola. Viss forskning bedrivs inom centrumbildningar.

Inom fyra särskilt starka områden erbjuder Södertörns högskola forskarutbildning - Historiska studier, Kritisk kulturteori, Miljövetenskapliga studier, Politik, ekonomi och samhällets organisering.

Forskningsprojekt

Profilen

Södertörns högskola.Inom Östersjö- och Östeuropaforskningen finns vid Södertörns högskola en kunskapsmiljö som kan mäta sig med de allra bästa i världen. Detta har möjliggjorts genom högskolans nära relationer till Östersjöstiftelsen. Stiftelsen för forskning inom områden med anknytning till Östersjöregionen och Östeuropa (Östersjöstiftelsen) bildades av den svenska regeringen år 1994.