Studieinformation

Studenter.

Välkommen till Södertörns högskola! Vi vill ge dig som student bästa möjliga service och stöd under dina studier. Här har vi samlat information som du kan behöva under studietiden.

Vi berättar om campusområdet, vad du behöver känna till när du ska skriva tentor och hur du i slutet av dina studier ansöker om examen. Ett avsnitt riktar sig till dig som funderar på att studera utomlands. Du kan dessutom läsa om hur vi arbetar för att du ska ha bra förutsättningar för att lyckas med dina studier, till exempel via våra studie- och karriärvägledare, högskolans informationstjänst Studentservice, Studieverkstan och Studenthälsan. Om du inte hittar svaret på dina frågor här, är du varmt välkommen att kontakta oss. Kontaktuppgifter till dessa och många fler hittar du nedan under fliken Vägledning och stöd. Letar du efter en utbildning? Hitta din utbildning på sh.se/utbildning.

Akademiskt skrivande

En viktig del av dina högskolestudier är att skriva olika typer av texter. Hur ser högskolans textmönster ut och vad innebär egentligen det akademiska skrivandet?

Genom Studieverkstan får du möjlighet att utveckla ditt akademiska skrivande och att få kunskap om vad som är viktigt att tänka på när du skriver dina texter. Dessa kunskaper har du alltid nytta av, både under studierna och senare i yrkeslivet.

Som ett stöd i ditt akademiska skrivande erbjuder Studieverkstan följande: