Studieinformation

Studenter.

Välkommen till Södertörns högskola! Vi vill ge dig som student bästa möjliga service och stöd under dina studier. Här har vi samlat information som du kan behöva under studietiden.

Vi berättar om campusområdet, vad du behöver känna till när du ska skriva tentor och hur du i slutet av dina studier ansöker om examen. Ett avsnitt riktar sig till dig som funderar på att studera utomlands. Du kan dessutom läsa om hur vi arbetar för att du ska ha bra förutsättningar för att lyckas med dina studier, till exempel via våra studie- och karriärvägledare, högskolans informationstjänst Studentservice, Studieverkstan och Studenthälsan. Om du inte hittar svaret på dina frågor här, är du varmt välkommen att kontakta oss. Kontaktuppgifter till dessa och många fler hittar du nedan under fliken Vägledning och stöd. Letar du efter en utbildning? Hitta din utbildning på sh.se/utbildning.

Boka tid för handledning

Studieverkstans handledning rör frågor om skrivande, talande och studieteknik och är öppen för alla studenter på Södertörns högskola, oavsett kurs eller nivå. Du kan få handledning av oss antingen i vår lokal i biblioteket eller på nätet. Läs mer om hur du bokar nedan.

Vi har bokningsbar handledning i vår lokal i biblioteket måndag–fredag, och på nätet måndag–torsdag. Se våra handledningstider på sidan Öppettider och kontakt.

Handledningen på nätet är samma sorts handledning som vi ger på campus, fast via webbkamera. Du arbetar vid din egen dator och behöver inte installera något extra program på datorn för att delta i näthandledningen. Läs mer om näthandledningen här: Studieverkstans_nathandledning_ht17.pdf

Boka tid i vårt bokningssystem

Du bokar själv handledning i vårt bokningssystem:

Till bokningssystemet (inloggning krävs)

Läs detta innan du bokar tid

  • Du kan bara boka ett pass åt gången. Om du upptäcker att du inte kan utnyttja din bokade tid – avboka så snart som möjligt så att någon annan kan få den.
  • Ett pass kan bokas max 31 dagar i förväg.
  • Om du vill ha handledning för en text som du har skrivit vill vi gärna läsa din text inför träffen. Ladda upp filen till din bokning senast två arbetsdagar före träffen. Om du bifogar din text senare än så kan vi inte garantera att vi hinner läsa den i förväg (men ladda gärna upp texten ändå). Vi läser normalt högst tre sidor text inför en handledningsträff.

Våra drop in-tider under öppen verkstad (mån kl. 14–16 och tors kl. 10–12) kan inte bokas i förväg. Vid kö till öppen verkstad tillämpar vi ett kösystem i form av en kölista på dörren till vår lokal. Du skriver upp ditt namn när du kommer. Vid dessa tillfällen ger vi varje student högst 15 minuters handledningstid.

Boka handledning via telefon

Du kan också boka handledning på telefon. Ring 08-608 50 30 under vår telefontid kl. 9.30–10.00 (måndag–fredag). Under telefontiden kan du också komma in och boka handledning hos oss direkt i vår lokal i biblioteket. Du kan även boka handledning genom att besöka oss i vår lokal under Öppen verkstad måndag kl. 14–16 och torsdag kl. 10–12.

Boka extra handledningstid om du har funktionsnedsättning

Som student med intyg om funka-stöd kan du få extra handledning i Studieverkstan. Detta gäller studenter både vid Södertörns högskola och vid Röda Korsets högskola. Vill du boka sådan extra handledningstid skickar du ett mejl till Elisabeth Drion, som är lärare i Studieverkstan. I mejlet anger du:

  • vad du vill ha hjälp med
  • när du skulle vilja ha handledning
  • ditt telefonnummer.
  • Bifoga också ditt intyg.

Studieverkstans lärare ringer sedan upp dig och ni bestämmer tid för handledning. Vi försöker så gott det går att hitta en tid som passar dig. Skicka e-post till: elisabeth.drion@sh.se