Södertörns högskolebibliotek

Tre studenter sitter tillsammans vid ett bord i biblioteket och pluggar med dator och böcker.

 

Tidskrifter

Biblioteket har en stor mängd elektroniska och tryckta tidskrifter. Du hittar dem via SöderScholar och i biblioteket. Vårt urval baseras på den forskning och undervisning som bedrivs på högskolan.

Här hittar du våra tidskrifter

Om du vill veta vilka tidskrifter biblioteket prenumererar på kan du söka i SöderScholar eller Tidskrifter A-Ö. Saknar du någon tidskrift går det bra att lämna inköpsförslag

Du kan även nå e-tidskrifter via länken E-tidskrifter. Denna tjänst, som heter BrowZine, finns även som app till smartphone och surfplatta.

På plan 5 exponeras våra tryckta tidskrifter med löpande prenumerationer alfabetiskt. Äldre nummer hittar du på annan plats på plan 5.

Vi har även svenska och utländska dagstidningar.

Vem kommer åt våra e-tidskrifter?

Studenter och personal vid Södertörns högskola (SH) och vid Röda Korsets Högskola (RKH) har tillgång till e-tidskrifter både på och utanför campus. Läs mer om Åtkomst av e-resurser.

Övriga biblioteksbesökare har möjligheter att läsa en artikel i en e-tidskrift från våra stationära datorer i biblioteket med hjälp av ett gästkonto.

Hur får e-tidskrifterna användas?

Det är tillåtet att skriva ut enstaka artiklar för privat bruk. Det är inte tillåtet att exempelvis ladda ner en hel tidskrift, använda material i kommersiellt syfte och dylikt. Fråga gärna oss på biblioteket om du känner dig osäker på vad som gäller.