Södertörns högskolebibliotek

Tre studenter sitter tillsammans vid ett bord i biblioteket och pluggar med dator och böcker.

 

Tidskrifter

Biblioteket har en stor mängd tryckta och elektroniska tidskrifter. Du hittar dem i biblioteket eller via bibliotekets webbplats. Vårt urval baseras på den forskning och undervisning som bedrivs på högskolan.

Här hittar du våra tidskrifter

Om du vill veta vilka tidskrifter biblioteket prenumererar på kan du söka i Tidskrifter A-Ö eller SöderScholar. Saknar du någon tidskrift går det bra att lämna inköpsförslag.

I tidskriftshallen på plan 5 exponeras alfabetiskt alla våra tryckta tidskrifter med löpande prenumerationer. Tidskriftsarkivet hittar du också på plan 5, där alla titlar finns i alfabetisk ordning.

Vi har även ett antal svenska och utländska dagstidningar. I mikrofilmsrummet på plan 6 hittar du även äldre artiklar ur Dagens Nyheter i mikrofilmsform.

E-tidskrifter

Visste du att?

Större delen av våra drygt 12 000 tidskrifter är elektroniska.

Diagram som visar att 98% av tidskrifterna är elektroniska.

Studenter och personal med giltigt SH-kort har tillgång till e-tidskrifter både på och utanför campus. Läs mer om Åtkomst av e-resurser.

Övriga biblioteksbesökare har möjligheter att läsa en artikel i en e-tidskrift från våra stationära datorer i biblioteket med hjälp av ett gästkonto.

Tidskriftsappen BrowZine

Vill du kunna markera text med understryknings-penna i PDF:er i mobilen? Enkelt dela dina anteckningar med andra? Eller hitta, läsa och organisera bibliotekets tidskrifter i din surfplatta? Då kan du använda tidskriftsappen BrowZine, där du får tillgång till våra tidskrifter direkt i din surfplatta.

BrowZine är gratis att ladda ner via App Store eller Google Play och fungerar både för i OS och Android.

När du har laddat ner appen så väljer du "Södertörn University" under institution och loggar sedan in med din vanliga SUNI-inloggning. Kolla gärna på en instruktionsfilm om BrowZine.

Användningsvillkor

Det är tillåtet att skriva ut enstaka artiklar för privat bruk. Det är inte tillåtet att exempelvis ladda ner en hel tidskrift, använda material i kommersiellt syfte och dylikt. Fråga gärna oss på biblioteket om du känner dig osäker på vad som gäller.

 

 

Välkommen med dina frågor om tidskrifter!