Studieinformation

Studenter.

Välkommen till Södertörns högskola! Vi vill ge dig som student bästa möjliga service och stöd under dina studier. Här har vi samlat information som du kan behöva under studietiden.

Vi berättar om campusområdet, vad du behöver känna till när du ska skriva tentor och hur du i slutet av dina studier ansöker om examen. Ett avsnitt riktar sig till dig som funderar på att studera utomlands. Du kan dessutom läsa om hur vi arbetar för att du ska ha bra förutsättningar för att lyckas med dina studier, till exempel via våra studie- och karriärvägledare, högskolans informationstjänst Studentservice, Studieverkstan och Studenthälsan. Om du inte hittar svaret på dina frågor här, är du varmt välkommen att kontakta oss. Kontaktuppgifter till dessa och många fler hittar du nedan under fliken Vägledning och stöd. Letar du efter en utbildning? Hitta din utbildning på sh.se/utbildning.

Ekonomi och bostad

Om statliga studiemedel via CSN, samt tips på stipendier att söka.

Bild miniräknare.

CSN

Den vanligaste formen av studiestöd som du kan få för studier på universitet och högskola är studiemedel från CSN, Centrala studiestödsnämnden. Studiemedlet består av studielån, som ska återbetalas efter avslutade studier, och studiebidrag, som inte behöver återbetalas.

Information om hur du ansöker, hur mycket studiemedel du kan få och hur CSN betalar ut pengarna hittar du på CSN:s hemsida. I samband med att du registrerar dig på Södertörns högskola får CSN uppgifter från högskolan om att du är antagen.

Kontaktuppgifter till CSN

Har du frågor om ansökan om studiestöd, utbetalning och återbetalning ska du kontakta CSN.

CSN:s hemsida: www.csn.se.
Frågor om studiestöd och återbetalning via telefon: 0771-276 000

Länk till CSN:s snabbguide om studiemedel

Försäkringskassan

Du kan hitta information om vad som gäller om du exempelvis vill ansöka om bostadsbidrag eller blir sjuk under studietiden på Försäkringskassans studentsidor.

Stipendier

Som student vid Södertörns högskola har du möjlighet att kostnadsfritt använda:

  • Global Grant listar fonder, stipendier samt bidrag från svenska och utländska fonder och stiftelser. Logga in och sök via bibliotekets databaser. OBS! gratis endast på campus.
  • SH karriär publicerar aktuella stipendier, bli medlem på karriar.sh.se.

Länkar och Tips

Studentrabatter

Många företag erbjuder rabatter till dig som är student, och ofta krävs att du har ett Studentkort eller Mecenatkort. Läs mer på deras hemsidor eller ta kontakt med studentkåren SöderS, och också kan berätta mer om lokala rabatter.

Save

Save