Välkommen till SH Alumni!

Studenter på BlickatorgetEtt nätverk för dig som har studerat vid Södertörns högskola. SH Alumni syftar till att skapa en varaktig relation mellan SH och SH:s alumner till ömsesidig utbyte och utveckling av kunskap, kompetens och kontakter. Tillsammans utvecklar vi ett värdefullt nätverk!

Filmer med Alumner

Vi har intervjuat fem alumner från Södertörns högskola. De tidigare studenterna berättar om sina utbildningar, hur studierna ledde ut i arbetslivet och vad de gör idag.


Per Nordenfalk, alumn från Miljö och utveckling

Engagerad, hållbar och modern. Så beskriver Per Nordenfalk Södertörns högskola. Han har läst programmet Miljö och utveckling och arbetar idag som miljödiplomerare i Järfälla kommun.


Shohreh Zare, alumn från Journalistik med samhällsstudier

Shohreh Zare arbetar idag som reporter på SVT:s lokala nyheter i Stockholm."Det var en väldigt bra blandning av teori och praktik. Man lärde sig skriva, göra tidning, teve, radio, redigera och göra hemsidor", säger hon om programmet Journalistik med samhällsstudier.


Anna Ahlberg, alumn från Internationella ekonomprogrammet

"Jag har alltid haft ett starkt internationellt intresse och tack vare utbildningen och den inriktning jag valde har det gått väldigt bra på den sidan också", säger Anna Ahlberg, alumn från Internationella ekonomprogrammet. Hon har arbetat i både England och Australien och är idag säljare på Gartner.

 

Jacob Runströmer, alumn från Ekonomie kandidatprogrammet

Fräsch. Kvalitet. Studentliv. Med de tre orden beskriver Jacob Runströmer Södertörns högskola. Jacob har gått Ekonomie kandidatprogrammet och arbetar nu som placeringsrådgivare på Handelsbanken. 


Lovisa Thurfjell, alumn från Konst, kultur och ekonomi

Lovisa Thurfjell arbetar halvtid som administratör på den ideella organisationen Popkollo. Den andra halvtiden ägnar hon åt att spela musik. Lovisa är alumn från programmet Konst, kultur och ekonomi. I intervjun beskriver hon hur hon under utbildningen kunde applicera erfarenheter från bandet på studierna och tvärtom. Intervjuerna gjordes hösten 2015 av Gullers Grupp. Fotografen som syns i filmerna är Martin Nordström.

Varje år intervjuar Södertörns högskola ett antal alumner som får berätta om sin tid på Södertörns högskola, varför de valde just sin utbildningen och vad de har gjort efter sin examen.

Vill du medverka i en alumnintervju?

Hör av dig till oss: alumni@sh.se.