Vårterminen 2019

Student med ballonger vid Södertörns högskolaDet är mycket praktiskt att hålla reda på i början av studierna, och många frågor brukar dyka upp. Därför har vi samlat all viktig information om terminsstarten. Här hittar du snabbt och enkelt svar på dina frågor.

Du som är antagen till en utbildning, har fått en reservplats, eller du som redan läser på högskolan hittar det mesta av den information du behöver under flikarna nedan, och länkarna till höger. Observera att informationen på dessa sidor kan komma att uppdateras/förändras fram till terminsstart.

Jag är distansstudent

Registrera dig via webben

Du som har antagits till en kurs vid Södertörns högskola kan göra din kursregistrering via webben. Hur du går till väga beror på om du har inloggningsuppgifter sedan tidigare eller inte. 

  • Har du INTE några inloggningsuppgifter (SH-konto)? Läs då mer under Webbregistrering i menyn till höger. 
  • Har du inloggningsuppgifter (SH-konto)? Läs då mer under Registrering via Student-Ladok i menyn till höger.

Upprop och registrering

Läs i din kallelse vad som gäller för din kurs. På Södertörns högskola finns fyra utbildningsexpeditioner som var och en ansvarar för att det praktiska ska fungera runt program och kurser. Det är till utbildningsexpeditionen du vänder dig om du har frågor kring registreringen och om din kurs.

Inloggningsuppgifter

Efter det slutgiltiga antagningsbeskedet kommer du att få ett mail från Södertörns högskola med information om hur du får inloggningsuppgifter, ett SH-konto. Om du har frågor kring ditt SH-konto kontakta MedieCenter, mailadress finns längre ner på sidan.

Din kurs på webben

För att komma åt ditt kursrum måste du vara inloggad på studiewebben (Södertörns högskolas lärplattform) som du når via www.sh.se, där du klickar på "Logga in" i övre högra hörnet. Senast ett par dagar innan kursstart ser du ditt kursrum på studiewebben under menyvalet "Kurser". Om du får problem med studiewebben (inloggning osv) så kontaktar du MedieCenter på mediecenter@sh.se. Tänk på att det kan ta ett par dagar innan du kan logga in på studiewebben efter att du har registrerat dig.

Bibliotek

Du kan alltid nå bibliotekets e-resurser hemifgrån genom att logga in med ditt SH-konto. 

För att låna hem böcker på distans måste du vara registrerad samt ha ett lånekortsnummer. Lånekortsnummer får du genom att skicka e-post till biblioteket@sh.se.
Ange ditt namn, personnummer, kursens femsiffriga anmälningskod, aktuell hemadress,e-postadress samt telefonnummer.

Vill du läsa mer om bibliotekets service för dig som är distansstudent, gå till sidan Bibliotekets service för distansstudenter.

Kåren

Är du intresserad av gå med i kåren, läs mer på www.soders.nu.