Vårterminen 2018

Student med ballonger vid Södertörns högskolaDet är mycket praktiskt att hålla reda på i början av studierna, och många frågor brukar dyka upp. Därför har vi samlat all viktig information om terminsstarten. Här hittar du snabbt och enkelt svar på dina frågor.

Du som är antagen till en utbildning, har fått en reservplats, eller du som redan läser på högskolan hittar det mesta av den information du behöver under flikarna nedan, och länkarna till höger. Observera att informationen på dessa sidor kan komma att uppdateras/förändras fram till terminsstart.

Jag är distansstudent

Registrera dig via webben

Du som har antagits till en kurs vid Södertörns högskola kan göra din kursregistrering via webben. Hur du går till väga beror på om du har inloggningsuppgifter sedan tidigare eller inte. 

  • Har du INTE några inloggningsuppgifter (SH-konto)? Läs då mer under Webbregistrering i menyn till höger. 
  • Har du inloggningsuppgifter (SH-konto)? Läs då mer under Registrering via Ladok på webb (LPW) i menyn till höger.

Upprop och registrering

Läs i din kallelse vad som gäller för din kurs. På Södertörns högskola finns fyra utbildningsexpeditioner som var och en ansvarar för att det praktiska ska fungera runt program och kurser. Det är till utbildningsexpeditionen du vänder dig om du har frågor kring registreringen och om din kurs.

Inloggningsuppgifter

Om du inte får något SH-konto trots att du registrerat dig via webben, måste du kontakta din utbildningsexpedition och kontrollera att din registrering verkligen gått igenom. De kan så hjälpa dig med registreringen. Om du blivit registrerad via en utbildningsexpedition måste du själv ansöka om ett SH-konto.

Gör så här:
Skicka ett mail till distanskurskonton@sh.se och ange namn, personnummer, kursens femsiffriga anmälningskod och den e-postadress du tänkt använda för kursen.

Är du ny student på högskolan tar det 3 till 5 arbetsdagar från registrering innan du får ditt SH-konto. Registrering är en förutsättning för att du ska få ditt SH-konto. 

Din kurs på webben

För att komma åt ditt kursrum måste du vara inloggad på Studiewebben (högskolans lärplattform) som du når via www.sh.se, där du klickar på "Logga in" i övre högra hörnet. Senast ett par dagar innan kursstart ser du ditt kursrum på studiewebben under menyvalet "Kurser". Om du får problem med Studiewebben (inloggning osv) så kontaktar du MedieCenter på mediecenter@sh.se.

Bibliotek

Du kan alltid nå bibliotekets e-resurser hemifgrån genom att logga in med ditt SH-konto. 

För att låna hem böcker på distans måste du vara registrerad samt ha ett lånekortsnummer. Lånekortsnummer får du genom att skicka e-post till biblioteket@sh.se.
Ange ditt namn, personnummer, kursens femsiffriga anmälningskod, aktuell hemadress,e-postadress samt telefonnummer.

 

Vill du läsa mer om bibliotekets service för dig som är distansstudent, gå till sidan Bibliotekets service för distansstudenter.

Kåren

Är du intresserad av gå med i kåren, läs mer på www.soders.nu.