Vårterminen 2019

Student med ballonger vid Södertörns högskolaDet är mycket praktiskt att hålla reda på i början av studierna, och många frågor brukar dyka upp. Därför har vi samlat all viktig information om terminsstarten. Här hittar du snabbt och enkelt svar på dina frågor.

Du som är antagen till en utbildning, har fått en reservplats, eller du som redan läser på högskolan hittar det mesta av den information du behöver under flikarna nedan, och länkarna till höger. Observera att informationen på dessa sidor kan komma att uppdateras/förändras fram till terminsstart.

Jag är ny student

Vi hoppas att du ska trivas hos oss! Här har vi samlat information om det praktiska du behöver göra inför studiestarten.

Detta ska du göra:

 1.  Aktivera ditt SH-konto
  Studenter i föreläsningssal på Södertörns högskolaNär du blir antagen som student så skapas det ett SH-konto med användarnamn och lösenord till dig. Du får ett meddelande skickat till dig på den e-postadress du angett i antagning.se med en länk till var du kan aktivera ditt SH-konto. Se Aktivering av SH-konto

 2. Registrering dig
  Registrering är obligatorisk och om du inte har registrerat dig senast ett visst datum förlorar du din studieplats. Hur registrering går till varierar mellan olika program och kurser. Vissa har upprop och andra har webbregistrering. Det är därför mycket viktigt att du tar reda på vad, och vilka datum, som gäller för just dig! Under Program respektive Kurser i menyn ovan hittar du högskolans utbildningar listade i bokstavsordning. Gå till just ditt program eller din kurs och följ instruktionerna under ”Visa info”.

  Står det att du ska webbregistrera dig? Läs då mer under Webbregistrering i menyn till höger.

  Står det att du ska på upprop eller registrera dig på campus? Läs då mer under Upprop och  registrering på campus i menyn till höger

 3. Hämta ut SH-kort
  Efter att du har fått ett SH-konto (inloggingsuppgifter) och registrerat dig, kan du efter ett par dagar hämta ut ditt SH-kort i Receptionen.