Vårterminen 2018

Student med ballonger vid Södertörns högskolaDet är mycket praktiskt att hålla reda på i början av studierna, och många frågor brukar dyka upp. Därför har vi samlat all viktig information om terminsstarten. Här hittar du snabbt och enkelt svar på dina frågor.

Du som är antagen till en utbildning, har fått en reservplats, eller du som redan läser på högskolan hittar det mesta av den information du behöver under flikarna nedan, och länkarna till höger. Observera att informationen på dessa sidor kan komma att uppdateras/förändras fram till terminsstart.

Jag är ny student

Vi hoppas att du ska trivas hos oss! Här har vi samlat information om det praktiska du behöver göra inför studiestarten.

Detta ska du göra:

  1.  Registrera dig och närvara vid eventuellt upprop
    Studenter i föreläsningssal på Södertörns högskolaRegistrering är obligatorisk och om du inte har registrerat dig senast ett visst datum förlorar du din studieplats. Hur registrering går till varierar mellan olika program och kurser. Vissa har upprop och andra inte. Det är därför mycket viktigt att du tar reda på vad, och vilka datum, som gäller för just dig! Under Program respektive Kurser i menyn ovan hittar du högskolans utbildningar listade i bokstavsordning. Gå till just ditt program eller din kurs och följ instruktionerna under ”Visa info”.

    Står det att du ska webbregistrera dig? Läs då mer under Webbregistrering i menyn till höger.
    Står det att du ska på upprop eller registera dig på campus? Läs då mer under Upprop och registrering på campus i menyn till höger.

  2. Hämta ut SH-kort
    Efter att du har fått ett SH-konto (inloggingsuppgifter) och registrerat dig, kan du efter ett par dagar hämta ut ditt SH-kort i Receptionen. Ett par dagar efter att du har registrerat dig kommer du att komma åt studiewebben (Södertörns högskolas lärplattform).