Vårterminen 2019

Student med ballonger vid Södertörns högskolaDet är mycket praktiskt att hålla reda på i början av studierna, och många frågor brukar dyka upp. Därför har vi samlat all viktig information om terminsstarten. Här hittar du snabbt och enkelt svar på dina frågor.

Du som är antagen till en utbildning, har fått en reservplats, eller du som redan läser på högskolan hittar det mesta av den information du behöver under flikarna nedan, och länkarna till höger. Observera att informationen på dessa sidor kan komma att uppdateras/förändras fram till terminsstart.

Jag är redan student

Vi hoppas att du har haft en härlig ledighet och känner dig redo att komma igång igen. Oavsett om du var här för någon månad sen eller om det var något år sedan du studerade här sist är vi glada att ha dig tillbaka.

Gruppbild studenter på Södertörns högskola
På dessa sidor har vi samlat information om det praktiska du behöver göra inför terminstarten för dig som redan är student.
 

Detta ska du göra:
 

 1. Registrera dig och närvara vid eventuellt upprop
  Registrering är obligatorisk och om du inte har registrerat dig senast ett visst datum förlorar du din studieplats. Hur registrering går till varierar om du går program eller fristående kurs.

  Läser du Program? Läs hur du registrerar dig under Program i menyn till höger.
  Läser du en en Fristående kurs? Läs hur du registrerar dig under Fristående kurs i menyn till höger.

 2. Kontrollera att ditt SH-kort och ditt SH-konto fungerar efter registreringen.
  Båda ska återaktiveras automatiskt när du har registrerat dig.
  Har du problem med SH-kortet eller tappat bort det ska du mejla receptionen, du kan också ringa receptionen på 08-608 40 95.
  Har du något problem med SH-kontot ska du kontakta Kontakt- och MedieCenter. De kan även hjälpa dig om du har råkat glömma ditt lösenord.