Vårterminen 2019

Student med ballonger vid Södertörns högskolaDet är mycket praktiskt att hålla reda på i början av studierna, och många frågor brukar dyka upp. Därför har vi samlat all viktig information om terminsstarten. Här hittar du snabbt och enkelt svar på dina frågor.

Du som är antagen till en utbildning, har fått en reservplats, eller du som redan läser på högskolan hittar det mesta av den information du behöver under flikarna nedan, och länkarna till höger. Observera att informationen på dessa sidor kan komma att uppdateras/förändras fram till terminsstart.

Jag har haft studieuppehåll

 
Du som har haft studieuppehåll och kommer tillbaka till högskolan ska registrera dig på nytt på dina kurser eller program.

Om du inte kan logga in på studiewebben (högskolans lärplattform), bibliotekets databaser och liknande med ditt tidigare användarnamn och lösenord (SH-konto), kan du behöva uppdatera lösenordet. Det gör du hos MedieCenter på plan 5 i Moas båge. Medtag giltig ID-handling!

Om du har haft studieuppehåll ska du registrera dig på din nästa kurs via Student-Ladok. Student-Ladok hittar du under Mina studier när du är inloggad på studiewebben.
 

Så här gör du:

  1. Gå in på sh.se och klicka på "Logga in". Länken finns högst upp i högra hörnet.
  2. Logga in i studiewebben med ditt SH-konto (användarnamn och lösenord).
  3. Klicka på länken Student-Ladok i boxen Mina studier.
  4. Klicka på Välj lärosäte för inloggning och sök fram Södertörn University.
  5. Klicka på Proceed to Login och därefter fyller du i dina användaruppgifter.
  6. Under KOMMANDE finns de kurser som du är antagen till. Om det är möjligt att webbregistrera sig på kursen finns det en knapp Registrera. Registreringsknappen är bara tillgänglig under registreringsperioden. Har inte registreringsperioden öppnat, står det vilket datum som den kommer att öppna.
  7. Klicka på knappen Registrera vid den kurs som registreringen gäller. Klicka sedan på Registrera mig.
  8. Du är nu registrerad och kursen listas under AKTUELLA.

Observera: Om du tidigare har läst en kurs som du inte har fullgjort, måste du göra en omregistrering. Detta kan du inte göra via webbregistrering. Kontakta din utbildningsexpedition eller institutionssekreterare.