Vårterminen 2018

Student med ballonger vid Södertörns högskolaDet är mycket praktiskt att hålla reda på i början av studierna, och många frågor brukar dyka upp. Därför har vi samlat all viktig information om terminsstarten. Här hittar du snabbt och enkelt svar på dina frågor.

Du som är antagen till en utbildning, har fått en reservplats, eller du som redan läser på högskolan hittar det mesta av den information du behöver under flikarna nedan, och länkarna till höger. Observera att informationen på dessa sidor kan komma att uppdateras/förändras fram till terminsstart.

Jag har haft studieuppehåll

 
Du som har haft studieuppehåll och kommer tillbaka till högskolan ska registrera dig på nytt på dina kurser eller program.

Om du inte kan logga in på studiewebben (högskolans lärplattform), bibliotekets databaser och liknande med ditt tidigare användarnamn och lösenord (SH-konto), kan du behöva uppdatera lösenordet. Det gör du hos MedieCenter på plan 5 i Moas båge. Medtag giltig ID-handling!

Om du har haft studieuppehåll ska du registrera dig på din nästa kurs via Ladok på webb (LPW). Ladok på webb hittar du under Mina studier när du är inloggad på studiewebben.
 

Så här gör du:

  1. Gå in på sh.se och klicka på "Logga in". Länken finns högst upp i högra hörnet.
  2. Logga in i studiewebben (högskolans lärplattform från höstterminen 2016) med ditt SH-konto (användarnamn och lösenord).
  3. Klicka på länken "Kursregistrering" i boxen Mina studier.
  4. Klicka sedan på "Förslag till kursregistrering".
  5. Klicka på den kurs du vill registrera dig på och därefter på "Registrera" och "Bekräfta".
  6. Vill du registrera dig på flera kurser måste du registrera och bekräfta varje registrering för sig.
  7. När du har registrerat dig kan du se dina registreringar under ”Sök nuvarande registreringar”.

Observera: Om du tidigare har läst en kurs som du inte har fullgjort, måste du göra en omregistrering. Detta kan du inte göra via webbregistrering. Kontakta din utbildningsexpedition eller institutionssekreterare.