Vårterminen 2018

Student med ballonger vid Södertörns högskolaDet är mycket praktiskt att hålla reda på i början av studierna, och många frågor brukar dyka upp. Därför har vi samlat all viktig information om terminsstarten. Här hittar du snabbt och enkelt svar på dina frågor.

Du som är antagen till en utbildning, har fått en reservplats, eller du som redan läser på högskolan hittar det mesta av den information du behöver under flikarna nedan, och länkarna till höger. Observera att informationen på dessa sidor kan komma att uppdateras/förändras fram till terminsstart.

Jag vill avbryta mina studier

Om du bestämmer dig för att inte gå den kurs du har registrerat dig på, måste du göra ett  avbrott på kursen.

Det är inte tillåtet att vara registrerad på en kurs du inte har för avsikt att läsa. Om du meddelar ditt avbrott inom tre veckor från kursstart har du möjlighet att söka, och antas, till samma kurs igen en senare termin. Om du meddelar avbrott senare än tre veckor efter kursstart kan du inte bli antagen till samma kurs igen.
 

Så här gör du:
 

  1. Om du har gjort en webbregistrering kan du själv göra ditt avbrott via Ladok på webb genom att klicka på Kursregistrering och därefter Tidigt kursavbrott,
     
  2. Klicka på Avbrott vid den kurs du önskar avbryta och bekräfta sedan.
     
  3. Om du av någon anledning inte kan eller vill göra ditt avbrott via Ladok på webb kan du vända dig till din utbildningsexpedition eller institutionssekreterare.