Studieinformation

Studenter.

Välkommen till Södertörns högskola! Vi vill ge dig som student bästa möjliga service och stöd under dina studier. Här har vi samlat information som du kan behöva under studietiden.

Vi berättar om campusområdet, vad du behöver känna till när du ska skriva tentor och hur du i slutet av dina studier ansöker om examen. Ett avsnitt riktar sig till dig som funderar på att studera utomlands. Du kan dessutom läsa om hur vi arbetar för att du ska ha bra förutsättningar för att lyckas med dina studier, till exempel via våra studie- och karriärvägledare, högskolans informationstjänst Studentservice, Studieverkstan och Studenthälsan. Om du inte hittar svaret på dina frågor här, är du varmt välkommen att kontakta oss. Kontaktuppgifter till dessa och många fler hittar du nedan under fliken Vägledning och stöd. Letar du efter en utbildning? Hitta din utbildning på sh.se/utbildning.

Mentorsuppdrag för dig som vill ha ett meningsfullt extrajobb

Har du pluggat några terminer och känner att du är bra på att lägga upp och strukturera dina studier? Vill du vara ett stöd i en annan students studieprocess, få relevant arbetslivserfarenhet och samtidigt få en inkomst? 

 

Vi söker dig som har pluggat ett par terminer och känner att du är bra på att planera och strukturera dina studier. Är du intresserad av att vara ett stöd i en annan students studieprocess, få relevant arbetslivserfarenhet och samtidigt dryga ut kassan? Vi söker löpande mentorer till studenter som av olika anledningar behöver stöd i planeringen av sin studiesituation.

Du samarbetar med studenten ca 3 timmar i veckan och då går ni igenom studentens situation, planerar och strukturerar.

Låter det intressant? Maila våra mentorssamordnare på mentor@sh.se för att boka en kort intervju.

Rekrytering sker löpande varje termin