Studieinformation

Studenter.

Välkommen till Södertörns högskola! Vi vill ge dig som student bästa möjliga service och stöd under dina studier. Här har vi samlat information som du kan behöva under studietiden.

Vi berättar om campusområdet, vad du behöver känna till när du ska skriva tentor och hur du i slutet av dina studier ansöker om examen. Ett avsnitt riktar sig till dig som funderar på att studera utomlands. Du kan dessutom läsa om hur vi arbetar för att du ska ha bra förutsättningar för att lyckas med dina studier, till exempel via våra studie- och karriärvägledare, högskolans informationstjänst Studentservice, Studieverkstan och Studenthälsan. Om du inte hittar svaret på dina frågor här, är du varmt välkommen att kontakta oss. Kontaktuppgifter till dessa och många fler hittar du nedan under fliken Vägledning och stöd. Letar du efter en utbildning? Hitta din utbildning på sh.se/utbildning.

Mentorsuppdrag för dig som vill ha ett meningsfullt extrajobb

Har du pluggat mer än en termin och upplever dig vara bra på att planera och strukturera? Vi söker mentorer till studenter som behöver stöd i planering och strukturering av sina studier. Som mentor får du ett givande extrajobb som går att kombinera med studierna.

 

Som mentor samarbetar du och studenten upp till 12 timmar i månaden utefter ett schema som ni själva bestämmer. Din främsta uppgift som mentor är att stötta studenten i att skapa en välfungerande studievecka. Du bidrar genom att vara ett stöd i studentens planering, strukturering och hur studenten lägger upp sina studier. Tillsammans kan ni exempelvis lägga upp lässcheman, planera inför tentastudier eller redovisningar.

Låter det intressant? Maila våra mentorssamordnare på mentor@sh.se för mer information och för att boka en kort intervju.

Rekrytering sker löpande varje termin.