Studieinformation

Studenter.

Välkommen till Södertörns högskola! Vi vill ge dig som student bästa möjliga service och stöd under dina studier. Här har vi samlat information som du kan behöva under studietiden.

Vi berättar om campusområdet, vad du behöver känna till när du ska skriva tentor och hur du i slutet av dina studier ansöker om examen. Ett avsnitt riktar sig till dig som funderar på att studera utomlands. Du kan dessutom läsa om hur vi arbetar för att du ska ha bra förutsättningar för att lyckas med dina studier, till exempel via våra studie- och karriärvägledare, högskolans informationstjänst Studentservice, Studieverkstan och Studenthälsan. Om du inte hittar svaret på dina frågor här, är du varmt välkommen att kontakta oss. Kontaktuppgifter till dessa och många fler hittar du nedan under fliken Vägledning och stöd. Letar du efter en utbildning? Hitta din utbildning på sh.se/utbildning.

Övrigt stöd på högskolan

 

Studieverkstan

I Studieverkstan kan du boka tid för att få råd och stöd i akademiskt skrivande, studieteknik, muntliga framställningar och annat som underlättar studierna. Studieverkstan ligger i biblioteket och bemannas av lärare i svenska, engelska och retorik.
Studieverkstan är tillgänglig via drop-in, bokning av näthandledning samt handledning på plats. Du som har intyg från samordnaren kan boka utökad handledning. För information och tidsbokning gå in på www.sh.se/studieverkstan. Se även Studietipset för korta filmer om studieteknik, hur man tolkar tentafrågor etc på www.sh.se/studietipset

Talboksservice

Du som har ett behov av talböcker, har möjlighet att få din kurslitteratur som talbok. Läs mer hos bibliotekets talboksservice och ta kontakt med talbok@sh.se för mer information. 

Påverka genom studentkåren

Är du irriterad på saker som inte fungerar på Södertörns högskola för din del? Påverka genom att ta kontakt med studentkåren, SöderS. Skicka e-post till SöderS studentombud för studiesociala frågor: studentombud@soders.nu

Läs också mer om studentkåren SöderS och deras verksamhet på www.soders.nu

Studenthälsan och kurator

Som student vid Södertörns högskola har du tillgång till studenthälsovård via Studenthälsan vid Karolinska Institutet. Vill du komma i direktkontakt med kurator Ann-Louise Ebérus, ring 08-608 43 84 eller mejla ann-louise.eberus@sh.se

Tekniska hjälpmedel och färdtjänst

Det är landstinget som ansvarar för individuella tekniska hjälpmedel under dina högskolestudier. Kontakta din hjälpmedelscentral, hörsel- eller syncentral. Det är också landstinget som fattar beslut om färdtjänst, om din funktionsnedsättning gör att du har svårt att ta dig till högskolan.

Anpassade högskoleprov

Det finns särskilt utformade högskoleprov för personer med synnedsättning och personer med dyslexi. För mer information se www.hogskoleprov.nu. Högskoleprovet ges två gånger per år.