Studieinformation

Studenter.

Välkommen till Södertörns högskola! Vi vill ge dig som student bästa möjliga service och stöd under dina studier. Här har vi samlat information som du kan behöva under studietiden.

Vi berättar om campusområdet, vad du behöver känna till när du ska skriva tentor och hur du i slutet av dina studier ansöker om examen. Ett avsnitt riktar sig till dig som funderar på att studera utomlands. Du kan dessutom läsa om hur vi arbetar för att du ska ha bra förutsättningar för att lyckas med dina studier, till exempel via våra studie- och karriärvägledare, högskolans informationstjänst Studentservice, Studieverkstan och Studenthälsan. Om du inte hittar svaret på dina frågor här, är du varmt välkommen att kontakta oss. Kontaktuppgifter till dessa och många fler hittar du nedan under fliken Vägledning och stöd. Letar du efter en utbildning? Hitta din utbildning på sh.se/utbildning.

Studie- och karriärcenter

I högskolans studie- och karriärcenter kan du träffa studie- och karriärvägledare och internationella handläggare på drop-in. Se våra öppettider till höger på sidan. Vi finns på entréplan (plan 5) i Moas båge.

I studie- och karriärcentret kan du få:

Studie- och karriärvägledning

Studie- och karriärcentret är till för dig som vill träffa en studie- och karriärvägledare utan att boka tid. Vänd dig till oss om du vill ha vägledning inom utbildningsval och arbetsmarknadsfrågor, stöd med din studieplanering och studieteknik, CV-rådgivning samt svar på funderingar kring antagning och examen etc. Vi kan också ge dig kontaktuppgifter till den studie- och karriärvägledare som arbetar specifikt med din utbildning så du kan boka tid för ett enskilt studie- och karriärvägledningssamtal.

Bild på Studie- och karriärcenter, inomhus

Information om utbytesstudier

Du som är intresserad av utlandsstudier kan kontakta de internationella handläggarna i studie- och karriärcentret. Alla högskolans studenter har möjlighet att studera utomlands under sin utbildning. Högskolan har utbytesplatser vid universitet runt om i världen.

Länk till Utlandsstudier Kalendarium

 

 

Öppettider

Studie- och karriärvägledare
måndag och onsdag 12:30-13:30
studier.karriar@sh.se

Internationella handläggare 
tisdag och torsdag 12.30-13.30
exchange@sh.se

Avvikande öppettider
Terminstartsveckan gäller följande öppettider:
Studie- och karriärvägledare
måndag 21/1 och onsdag 23/1 kl. 12:30-14:30

Internationella handläggare
tisdag 22/1, onsdag 23/1 och torsdag 24/1 kl. 14-15