Södertörns högskolebibliotek

Tre studenter sitter tillsammans vid ett bord i biblioteket och pluggar med dator och böcker.

 

Utskrifter och kopiering

På biblioteket kan du göra utskrifter och kopiera. Läs mer nedan om hur det fungerar för just dig.

Skylt till rum med kopiatorer och skrivare

För studenter på SH

För studenter på Södertörns högskola fungerar SH-kortet som utskrifts- och kopieringskort. Du kan skriva ut från bibliotekets datorer och från din egna dator.

Bibliotekets skrivare och kopiatorer hittar du i rum UB 515 på plan 5 samt i rum UB 614 på plan 6. I rum UB 614 finns även färgskrivare och färgkopiator. Mer information om högskolans utskriftssystem finns på sidan Teknik och support: Utskrift och kopiering. Du hittar även information på Studiewebben.

Har du frågor om eller tekniska problem med att skriva ut, kopiera eller fylla på ditt SH-kort? Vänd dig till Kontakt- och MedieCenter.

För studenter på RKH

Skrivarna som är placerade på biblioteket är del av Södertörns högskolas utskriftssystem. Du som är student på RKH ingår inte i utskriftssystemet, och kan därför inte skriva ut från din egna dator på biblioteket. Att skriva ut från bibliotekets datorer går däremot bra.

Gör så här: Logga in på någon av bibliotekets datorer med ditt SH-konto. Dina utskrifter hämtas i infodisken och betalas med betalkort. Du kan endast göra svartvita utskrifter i A4-format. Om du inte redan hämtat ditt SH-konto är du välkommen att göra det i infodisken, mot uppvisande av legitimation.

För att kopiera kan du låna ett gästkopieringskort. Kopiorna betalar du i infodisken med betalkort.

Observera att du som är student på RKH kan göra billigare kopior och utskrifter på din högskola. Mer information hittar du på RKH:s självbetjäningsportal.

För externa besökare och studenter på övriga högskolor

Om du som extern besökare behöver använda en dator i biblioteket har du möjlighet att få ett gästkonto med inloggningsuppgifter som gäller under dagen. Du måste vara över 18 år och kunna visa upp giltig legitimation. Vi har ett begränsat antal gästkonton varje dag.

Dina utskrifter hämtar du i infodisken och betalar med betalkort. Du kan endast göra svartvita utskrifter i A4-format.

För att kopiera kan du som är registrerad låntagare på biblioteket låna ett kopieringskort. Kopiorna betalar du i vår infodisk. 

Vänligen observera att biblioteket inte tar emot kontanter.