Forskning

Litteratur

Kvalificerade och kreativa forskningsmiljöer som spänner över många discipliner och områden.

Vår forskning eftersträvar en hög samhälls- och samtidsrelevans i förening med ett aktivt och kritiskt förhållningssätt till det förflutna. Forskningen vid högskolan vänder sig i allmänhet ut mot världen även inom ämnen som av hävd studerar den egna nationella kulturen och historien. Ett viktigt ledord är mångvetenskap.

Forskarpoddar

Södertörns forskarpoddar bjuder på underhållning, vetenskap och fakta - varsågoda att ta del av samtal med några av våra forskare!

 

Forskarpoddar 

 

#kunskapsresan - forskarpoddar med engagerande kunskap!

Södertörns högskolas forskare har fantastiskt mycket spännande att berätta. Inom konceptet #kunskapsresan bygger vi upp ett bibliotek med forskarpoddar fyllda med engagerande kunskap. Lyssna här nedan, eller på soundcloud.com/sodertornshogskola där du även kan prenumerera.

#kunskapsresan live - öppna föreläsningar och seminarier

Södertörns högskola bjuder in till en mängd föreläsningar, seminarier och andra tillfällen att ta del av spännande kunskap inom alla våra ämnesområden.

Följ det som händer i högskolans kalendarium som även går att prenumerera på via RSS.

#kunskapsresan på Bokmässan

Många forskare från Södertörns högskola gav miniföreläsningar på Bok- och biblioteksmässan i Göteborg. Flera av dem finns på film, ta del av dem här.

#kunskapsresan XL - studera hos oss!

På Södertörns högskola kan du välja mellan 60 program och 350 kurser inom samhällsvetenskap, humaniora, naturvetenskap och teknik. Dessutom erbjuder vi lärarutbildning och polisutbildning.

Varmt välkommen att följa med på #kunskapsresan!