Studieinformation

Studenter.

Välkommen till Södertörns högskola! Vi vill ge dig som student bästa möjliga service och stöd under dina studier. Här har vi samlat information som du kan behöva under studietiden.

Vi berättar om campusområdet, vad du behöver känna till när du ska skriva tentor och hur du i slutet av dina studier ansöker om examen. Ett avsnitt riktar sig till dig som funderar på att studera utomlands. Du kan dessutom läsa om hur vi arbetar för att du ska ha bra förutsättningar för att lyckas med dina studier, till exempel via våra studie- och karriärvägledare, högskolans informationstjänst Studentservice, Studieverkstan och Studenthälsan. Om du inte hittar svaret på dina frågor här, är du varmt välkommen att kontakta oss. Kontaktuppgifter till dessa och många fler hittar du nedan under fliken Vägledning och stöd. Letar du efter en utbildning? Hitta din utbildning på sh.se/utbildning.

Läs- och studieteknik

Det finns bra metoder för att läsa och studera effektivt. Om du tycker att det går trögt att plugga är det lätt att tro att det är dig själv det är fel på, att du inte har ”förmågan”. I själva verket handlar det om att förstå hur man ska läsa, anteckna och minnas på bästa sätt, och vilket sätt som passar just dig själv bäst.

Genom Studieverkstan får du möjlighet att utveckla en läs- och studieteknik som gör det lättare, effektivare och roligare att studera på högskola. Vänta inte med att skaffa de verktyg du behöver för dina studier. De kunskaper du får genom Studieverkstan har du alltid nytta av, både under studierna och senare i yrkeslivet.

Vi har samlat informationen om läs- och studieteknik under tre rubriker: