Studieinformation

Studenter.

Välkommen till Södertörns högskola! Vi vill ge dig som student bästa möjliga service och stöd under dina studier. Här har vi samlat information som du kan behöva under studietiden.

Vi berättar om campusområdet, vad du behöver känna till när du ska skriva tentor och hur du i slutet av dina studier ansöker om examen. Ett avsnitt riktar sig till dig som funderar på att studera utomlands. Du kan dessutom läsa om hur vi arbetar för att du ska ha bra förutsättningar för att lyckas med dina studier, till exempel via våra studie- och karriärvägledare, högskolans informationstjänst Studentservice, Studieverkstan och Studenthälsan. Om du inte hittar svaret på dina frågor här, är du varmt välkommen att kontakta oss. Kontaktuppgifter till dessa och många fler hittar du nedan under fliken Vägledning och stöd. Letar du efter en utbildning? Hitta din utbildning på sh.se/utbildning.

Lösenord

När du registrerat dig på en kurs eller ett program får du som student ett SH-konto med användarnamn och lösenord. Cirka en vecka efter registrering kan du hämta ut ditt SH-konto i receptionen tillsammans med ditt SH-kort.

Om du redan har ett SH-konto och får problem med att logga in, kan ditt lösenord har låst sig.
Lösenordet måste uppdateras en gång per 380 dagar.

Om du använder mobiltelefon med Android och har problem att logga in kan du prova att ladda ner en annan browser, tex Chrome.
För att du skall kunna logga in måste du tillåta cookies i din webbläsare. Informationen i cookien används bara för detta och vi sparar ingen personlig information.

Campusstudent

Om du har ditt SH-kort kvar så kan du uppdatera lösenordet själv via länken nedan.

Byt lösenord via denna länk. 

OBS att endast studenter kan byta lösenord via länken ovan. Du som är personal hänvisas till Kontakt- och MedieCenter för att byta ditt lösenord, eller för att få dina inloggningsuppgifter. Mer information om lösenordsbyte finns i inloggningsguiden.

Att byta lösenord

Du behöver ha ditt passerkortsnummer för att byta ditt lösenord. Det finner du längst ned på passerkortet.

 Information om hur studenten byter lösenord via passerkortsnummer

 

Vid byte av lösenord synkas lösenordet till alla system (högskolans datorer, DiVA, Office 365, studiewebben samt det trådlösa nätverket). Det kan ta upp till 15 minuter innan det nya lösenordet slår igenom.

OBS! Använd inte svenska Å, Ä eller Ö i lösenordet då det kan bli problem att logga in från viss utrustning. Lösenordskravet är 7 tecken

Om du inte har ditt SH-användarnamn eller ditt SH kort eller om det inte skulle fungera så måste du komma in till oss och uppdatera det, glöm då inte att ta med dig giltig legitimation.
Eller så kan du använda dig av en fullmakt.

Distansstudent

Som distansstudent kan du inte byta ditt lösenord själv (om du inte har ett SH-kort).
Kontakta distanskurskonton@sh.se så hjälper de dig.

 

Använda fullmakt (ditt ombud måste ha med sig giltig legitimation)

Fullmakt för studenter

Du måste själv hämta ut din användaridentitet. I de fall då du har särskilda skäl som gör att du inte kan hämta ut den, kan du få tillgång till den via ett ombud.Fyll i fullmakten nedan så att ombudet kan lämna den till MedieCenter.

Länk till fullmakt [pdf-fil, 257 kB

 

 

 

 

 

 

 

 

Save

Hej Student!

Skaffa dig ett EduID inför hösten!
Det underlättar före, under och efter dina studier 

EduID är en användaridentitet / inloggningsuppgifter som bland annat kan användas för att:

  • Logga in på Antagning.se
  • Aktivera eller återställa lösenord på SH-konto (hösten 2018)
  • Logga in på Ladok:s studentportal 

Läs mer om, och skaffa EduID via eduid.se