Studieinformation

Studenter.

Välkommen till Södertörns högskola! Vi vill ge dig som student bästa möjliga service och stöd under dina studier. Här har vi samlat information som du kan behöva under studietiden.

Vi berättar om campusområdet, vad du behöver känna till när du ska skriva tentor och hur du i slutet av dina studier ansöker om examen. Ett avsnitt riktar sig till dig som funderar på att studera utomlands. Du kan dessutom läsa om hur vi arbetar för att du ska ha bra förutsättningar för att lyckas med dina studier, till exempel via våra studie- och karriärvägledare, högskolans informationstjänst Studentservice, Studieverkstan och Studenthälsan. Om du inte hittar svaret på dina frågor här, är du varmt välkommen att kontakta oss. Kontaktuppgifter till dessa och många fler hittar du nedan under fliken Vägledning och stöd. Letar du efter en utbildning? Hitta din utbildning på sh.se/utbildning.

Nyheter inför hösten 2018

Här publicerar vi uppdaterad information

OBS ingen påminnelse via studentmejl

I KronoX kan vi inte längre skicka ut ett påminnelsemejl om anmälan till salstentamen. Håll koll på datumet för salsskrivning och ansök om stöd under första anmälningsveckan för salsskrivningen. Stöd ges i mån av tillgång.

ID-handling krävs vid salsskrivning

Giltig id-handling är körkort, postens och bankernas id-kort, pass, nationellt id-kort samt  SIS-godkänt id-kort eller tjänstekort. Id-handling ska ha aktuell giltighetstid. Som giltig id-handling räknas även en högst tre månader gammal polisanmälan som visar att studentens id-handling är stulen eller förlorad.