Om Södertörns högskola / Ämnen

Biologi

Grafiskt element för ämnet biologiBiologi är ett brett ämne som ger kunskap om allt liv. Om du är intresserad av den levande världen är detta ämnet för dig.

Södertörns högskola ger ett antal kurser i biologi som kan sökas som fristående kurser. Kurserna har allmänbiologiskt innehåll med en inriktning mot biologisk vetenskapsfilosofi, fysiologi, ekologi och artkunskap.

Om ämnet

Biologi är ett brett ämne som ger kunskap om allt liv. Om du är intresserad av den levande världen är detta ämnet för dig. Södertörns högskola ger ett antal kurser i biologi som kan sökas som fristående kurser. Kurserna har allmänbiologiskt innehåll med en inriktning mot biologisk vetenskapsfilosofi, fysiologi, ekologi och artkunskap. Kurserna i biologi kan kombineras med andra utbildningar för att ge dem en biologisk profil. Biologi ingår också i våra program Journalistik, människa och miljö och Miljö och utveckling.

Många verksamheter i samhället innefattar arbete mot miljöanpassning och hållbar utveckling, där kunskaper i biologi och ekologi är viktiga komponenter, så dessa kurser kan vara värdefulla oavsett vilken huvudinriktning din utbildning har. Vill du starta ett eget företag kan du skapa ett eget utformat kunskapskapital genom att välja enligt din egen profil.

Institutionstillhörighet