Studieinformation

Studenter.

Välkommen till Södertörns högskola! Vi vill ge dig som student bästa möjliga service och stöd under dina studier. Här har vi samlat information som du kan behöva under studietiden.

Vi berättar om campusområdet, vad du behöver känna till när du ska skriva tentor och hur du i slutet av dina studier ansöker om examen. Ett avsnitt riktar sig till dig som funderar på att studera utomlands. Du kan dessutom läsa om hur vi arbetar för att du ska ha bra förutsättningar för att lyckas med dina studier, till exempel via våra studie- och karriärvägledare, högskolans informationstjänst Studentservice, Studieverkstan och Studenthälsan. Om du inte hittar svaret på dina frågor här, är du varmt välkommen att kontakta oss. Kontaktuppgifter till dessa och många fler hittar du nedan under fliken Vägledning och stöd. Letar du efter en utbildning? Hitta din utbildning på sh.se/utbildning.

Öppettider och kontakt

Öppettider vt 2019

Studieverkstan har både bokningsbar handledning och handledning i öppen verkstad som inte kan förbokas. Läs mer om hur du bokar tid på sidan Boka tid.

De bokningsbara handledningspassen är 30 minuter långa. Skicka den text som du vill diskutera två arbetsdagar före handledningen.

Ordinarie öppettider

Bokningsbara handledningstider

I biblioteket:
måndag kl. 10–14
tisdag kl. 10–12 och kl. 14–16
tisdag English Language Support kl. 13–14
onsdag kl. 10–12
torsdag English Language Support kl. 13–14
torsdag kl. 14–16
fredag kl. 10–12 och 13–15

Näthandledning (via webbkamera):
måndag kl. 15–17
tisdag kl. 16–18
onsdag kl. 16–18
torsdag kl. 12–14

Öppen verkstad (drop-in)

I biblioteket:
måndag kl. 14–16
torsdag kl. 10–12

Obs: Vid kö till öppen verkstad tillämpar vi ett kösystem i form av en kölista på dörren till vår lokal. Du skriver upp ditt namn när du kommer. Vid dessa tillfällen ger vi varje student högst 15 minuters handledningstid.

Kontakt

Telefon: 08-608 50 30, måndag till fredag kl. 9.30–10.00.
E-post: studieverkstan@sh.se (Kan ej användas för tidsbokning.)
Tidsbokning: Klicka här för att komma till bokningssystemet (inloggning krävs). För SMI-studenter gäller tidsbokning via telefon.
I Studieverkstan: Välkommen att besöka oss under telefontid samt under Öppen verkstad måndag kl. 14–16 och torsdag kl. 10–12.
Här finns vi: Biblioteket, entréplanet, rum UB 516
Facebook: www.facebook.com/studieverkstan

Kontaktpersoner

Kajsa Sköldvall, föreståndare, kajsa.skoldvall@sh.se
Frej Persson, information och webb, frej.persson@sh.se