Forskare

Böcker.Här har vi samlat information som du som forskare kan ha särskild nytta av. På bibliotekets startsida hittar du fler tjänster och mer information om vår service.

Informationssökning för forskare

Behöver du tips om hur man kan söka vetenskaplig information till din forskningsansökan eller ditt forskningsprojekt? Vill du uppdatera dig inom relevanta informationsresurser gällande ditt ämne? Boka ett handledningstillfälle i informationssökning för att lära dig mer.

Syftet med handledningen är att du som är forskare, doktorand eller lärare vid Södertörns högskola och Röda Korsets högskola ska få möjlighet att fördjupa dina kunskaper i att söka och bevaka information inom ditt ämnesområde. Under tillfället arbetar du tillsammans med en bibliotekarie med frågeställningar och problemformuleringar som du skickat in i förväg.

För att boka tid för handledning, fyll i formuläret via länken till höger så kontaktar vi dig inom två arbetsdagar. Det brukar ta ungefär en vecka att få tid och handledning kan bokas under kontorstid, måndag till fredag.

Handledningstillfället sker vanligtvis i Infoverkstan i biblioteket (sal UB517) eller på ditt tjänsterum, men kan även ske genom e-post eller telefon.

Vid enklare frågor, som att få åtkomst till en viss artikel eller nå databaser hemifrån, kontakta biblioteket så hjälper vi dig.