Studieinformation

Studenter.

Välkommen till Södertörns högskola! Vi vill ge dig som student bästa möjliga service och stöd under dina studier. Här har vi samlat information som du kan behöva under studietiden.

Vi berättar om campusområdet, vad du behöver känna till när du ska skriva tentor och hur du i slutet av dina studier ansöker om examen. Ett avsnitt riktar sig till dig som funderar på att studera utomlands. Du kan dessutom läsa om hur vi arbetar för att du ska ha bra förutsättningar för att lyckas med dina studier, till exempel via våra studie- och karriärvägledare, högskolans informationstjänst Studentservice, Studieverkstan och Studenthälsan. Om du inte hittar svaret på dina frågor här, är du varmt välkommen att kontakta oss. Kontaktuppgifter till dessa och många fler hittar du nedan under fliken Vägledning och stöd. Letar du efter en utbildning? Hitta din utbildning på sh.se/utbildning.

Praktisera utomlands

Skaffa dig nyttiga erfarenheter från arbetslivet genom praktik utomlands. En chans att knyta kontakter, förbättra dina språkkunskaper och lära känna nya miljöer samtidigt som du bygger på meriter i ditt CV.

Studenter som läser på högskolan har förutom studier utomlands möjlighet till att praktisera i ett annat europeiskt land. Det är studentens eget ansvar att hitta praktikplatsen men det är därefter möjligt att ansöka om stipendiebidrag från Erasmus+.

Som praktikant inom Erasmus+ kan du prova på att jobba utomlands och skaffa dig arbetslivserfarenhet som är relevant för din utbildning. Du kan också söka Erasmus+ praktikstipendium om du planerar att göra ditt examensarbete på ett företag i ett annat europeiskt land.

Under "Erasmus+praktik" i högermenyn kan du läsa mer om möjligheterna inom utbytesprogrammet samt hur du går till väga för att ansöka om ett praktikstipendium.