Press Södertörns högskola

Södertörns högskolaVälkommen till Södertörns högskolas presstjänst!

Högskolans presskontakt hjälper dig vid frågor om högskolan, vår forskning eller utbildning.

Pressmeddelanden

 • Södertörns högskolas rekryteringskampanj bygger på ungas drivkrafter och FN:s globala mål

  2017-03-20 07:10

  Majoriteten av ungdomar i Sverige vill studera vidare efter gymnasiet, men hälften av dessa är oroliga för att välja fel utbildning. Samtidigt är de mer politiskt engagerade än på många år. Detta tar Södertörns högskola fasta på i nya kampanjen Jag vill något annat, som ska hjälpa blivande studenter att välja utbildning.

 • Levande deltagande ger levande hav

  2017-02-20 08:47

  Den svenska regeringen satt ambitiösa mål för etablering av marina reservat. Beslutsfattare och forskare har höga förväntningar på att lokalt deltagande underlättar etableringen. Men utan verkliga möjligheter för lokalt deltagande att påverka besluten så verkar förväntningarna orealistiska, med allvarliga konsekvenser för legitimitet av miljöskydd, visar en ny avhandling.

 • Svensk forskargrupp ger ut första boken om medicinturism i Tyskland

  2017-01-20 13:08

  Forskningsprojektet Patients beyond Frontiers. The Challenge of Medical Tourism to Swedish Health Care under ledning av företagsekonomen professor Erik A. Borg på Södertörns högskola har gett ut boken ”Medizintourismus” om vårdexport - medicinturism”- i Tyskland.

 • Norra Europas enda professur i romska studier tillsätts på Södertörns högskola

  2017-01-20 08:11

  Den 1 januari 2017 utnämndes Kimmo Granqvist till professor i romska studier vid Södertörns högskola. Kimmo har 20 års erfarenhet av romska studier och har verkat både vid Helsingfors Universitet och Södertörns högskola.

 • Södertörn högskolas kampanj ”Jag är lärare” vinner europeiskt PR-pris

  2016-12-09 13:13

  Kampanjen ”Jag är lärare” som Södertörns högskola tagit fram tillsammans med Gullers grupp förärades på torsdagskvällen European Excellence Awards i kategorin Employer Branding & Recruiting.

 • Söktrycket till Södertörns högskola ökar

  2016-12-02 10:39

  Söktrycket till Södertörns högskola ökar och ligger på en toppnivå i landet. Det var 1,7 behöriga förstahandssökande per antagen student till högskolan hösten 2016. Det är lika många som Chalmers Tekniska högskola, Lunds universitet och Högskolan i Väst. Det nationella genomsnittet ligger på 1,5 per antagen student.

 • Södertörn högskolas kampanj ”Jag är lärare” vinner 50-wattare

  2016-11-25 16:18

  Kampanjen ”Jag är lärare” som Södertörns högskola tagit fram tillsammans med Gullers grupp förärades idag med 50-wattaren, en utmärkelse för effektiv kommunikation.

 • Att minska köttkonsumtionen är lättare sagt än gjort

  2016-11-23 08:42

  Mer information är inte nödvändigtvis vägen att gå för att komma till bukt med den svenska kött-produktionens och -konsumtionens miljöpåverkan. Det visar Kajsa-Stina Benulic doktorsavhandling ” A Beef with Meat: Media and audience framings of environmentally unsustainable production and consumption”.

 • Att veta sin plats – verklighetens postkodlotteri

  2016-11-08 11:05

  Rapporten ”Att veta sin plats” som nyligen presenterades handlar om bostadsområden och stadsdelar som under årens lopp kommit att betraktas och framställas som problemområden, invandrarområden eller utsatta områden. Men den handlar framför allt om kanalisering av engagemang, delaktighet och egenmakt.

 • Internationell forskningskonferens: ”Hästkulturer i omvandling”

  2016-10-18 14:26

  En internationell forskningskonferens med temat Equine Cultures in Transition – Human-Horse Relationships in Theory and Practice, hålls den 27-29 oktober i Stockholm. Arrangörer är Södertörns högskola. Hästens förändrade roll i samtidens kultur, synen på hästen, interaktion och etik mellan människa och häst är en röd tråd genom hela programmet.

Fler pressmeddelanden

Presskontakt

I första hand:
Jenny Tirén Berg, t f pressansvarig,
072-236 05 43, jenny.tiren.berg@sh.se

I andra hand:
Kenneth Wall, kommunikationschef,
072-515 77 72, kenneth.wall@sh.se

Prenumerera via e-post


Få pressmeddelanden via e-post