Studieinformation

Studenter.

Välkommen till Södertörns högskola! Vi vill ge dig som student bästa möjliga service och stöd under dina studier. Här har vi samlat information som du kan behöva under studietiden.

Vi berättar om campusområdet, vad du behöver känna till när du ska skriva tentor och hur du i slutet av dina studier ansöker om examen. Ett avsnitt riktar sig till dig som funderar på att studera utomlands. Du kan dessutom läsa om hur vi arbetar för att du ska ha bra förutsättningar för att lyckas med dina studier, till exempel via våra studie- och karriärvägledare, högskolans informationstjänst Studentservice, Studieverkstan och Studenthälsan. Om du inte hittar svaret på dina frågor här, är du varmt välkommen att kontakta oss. Kontaktuppgifter till dessa och många fler hittar du nedan under fliken Vägledning och stöd. Letar du efter en utbildning? Hitta din utbildning på sh.se/utbildning.

Reseberättelser / Bloggar

Läs gärna tidigare utbytesstudenters bloggar om deras utlandsstudier!

 

Läs Katarinas blogg från Sydkorea!

"Igår hade vi lite tid över så vi bestämde oss för att åka runt och kolla på lite tempel och dylikt som äkta turister".

 

Läs Jespers blogg från USA!

"Då var första veckan med alla dess lektioner klar. Än är jag inte helt bevandrad i collegelivets mysterier (och det är väl inte så konstigt)".

 

Läs Fredriks blogg från USA!

"So, last night I landed in the US after some 19 hours of traveling. Add 8 hours of extra time and you had an exhausted Fredrik heading to bed".

 

Läs Silvias blogg från Barcelona!

"Jag har idag skrivit min andra tenta på UPF, två stycken till nästa vecka på tisdag och en uppsats som ska lämnas in nästa vecka.. Det är safe to say att jag är en lycklig individ efter den 25:e kl 18!"

 

Läs Fridas och Ellikas blogg från Tanzania!

"Det är bara 4 dagar till vi åker och det är massor av känslor som bubblar i kroppen".

 

Läs Daniels blogg från Japan!

"Today the school started. We had a short introduction then registered our laptops and went to have a modern japanese lunch – curry rice".  

 

Läs Johannas blogg från Tjeckien!

 "Ahoj Praha!

It's on! Gör allt jag kan för att vara väl förberedd inför min studietid i Prag. Just nu försöker jag lära mig några ord tjeckiska och läser om Prags historia".

 

Läs Hannes blogg från Sydkorea!

"Om 1 år har jag en examen i internationell ekonomi från Södertörns högskola i Stockholm och innan den tiden är framme tänkte jag hitta på något spännande, och framför allt utmanande. Den 14 Augusti åker jag däför till Sydkorea för att studera i 6 månader på Konkuk University.."

 

Läs om Saras utbyte i Rennes

"Nu längtar jag mest till Paris. Känslan av att sitta på ett litet brasseri och beställa in en entrecôte avec bearnaise, de vin rouge och en crème caramel. Tjuvlyssna på konversationen vid bordet bredvid (...).  Paris c'est magic som jag en gång fick lära mig."

 

Läs om Micheles utbyte i Limerick

"Som en utbytesstudent har man det ändå ganska lyxigt, man får träffa folk från hela jorden, så detta är mer än bara ett möte med Irlands kultur." 

 

Läs om Josefines utbyte i Chile

"Från Juni till Januari kommer jag att bo i Chile där jag kommer vara utbytesstudent på Universidad Mayor i Santiago. Här kan ni läsa om mitt liv i Chile :)"

 

Följ andra bloggar och reseberättelser från Erasmusstudenter på: http://erasmusstudent.se/