Höstterminen 2017

Student med ballonger vid Södertörns högskola

Det är mycket praktiskt att hålla reda på i början av studierna, och många frågor brukar dyka upp. Därför har vi samlat all viktig information om terminsstarten. Här hittar du snabbt och enkelt svar på dina frågor.

Du som är antagen till en utbildning, har fått en reservplats, eller du som redan läser på högskolan hittar det mesta av den information du behöver under flikarna nedan, och länkarna till höger. Observera att informationen på dessa sidor kan komma att uppdateras/förändras fram till terminsstart.

Så här gör du

Det är mycket praktiskt att hålla koll på inför terminsstarten. Därför har har vi skapat en lista med det du behöver och hur du ska gå till väga för att kunna studera på Södertörns högskola.

Terminsstart på Södertörns högskola
För att påbörja dina studier i höst behöver du:

  • Registrera dig på din kurs och närvara vid eventuellt upprop, ska du läsa att program så måste du registrera dig inför varje enskild kurs. 
  • Ett SH-kort – fungerar som passerkort, bibliotekskort, utskrifts- och kopieringskort.
  • Ett SH-konto – inloggning bland annat till högskolans lärplattform Studiewebben.

Läs under "Jag är ny student" alternativt under "Jag är redan student" i högermenyn här intill om hur du går till väga.

Studenter på Södertörns högskola

Om reservantagning, studieuppehåll och avbrott i studierna

Under länkarna till höger finns också information för dig som är reservplacerad, för dig som har gjort ett studieuppehåll och för dig som har registrerat dig, men vill avbryta studierna.

 

Varmt välkommen till Södertörns högskola!