Höstterminen 2018

Student med ballonger vid Södertörns högskola

Det är mycket praktiskt att hålla reda på i början av studierna, och många frågor brukar dyka upp. Därför har vi samlat all viktig information om terminsstarten. Här hittar du snabbt och enkelt svar på dina frågor.

OBS! informationen under dessa sidor gäller HT-18. Sidorna uppdateras med aktuell (preliminär) information inför VT-19 strax innan jul.
 

Du som är antagen till en utbildning, har fått en reservplats, eller du som redan läser på högskolan hittar det mesta av den information du behöver under flikarna nedan, och länkarna till höger. Observera att informationen på dessa sidor kan komma att uppdateras/förändras fram till terminsstart.

Så här gör du

Det är mycket praktiskt att hålla koll på inför terminsstarten. Därför har har vi skapat en lista med det du behöver och hur du ska gå till väga för att kunna studera på Södertörns högskola. Här nedan ser du en instruktionsfilm för hur du aktiverar ditt SH-konto, registrerar dig och loggar in på studiewebben.

OBS! För att komma in på studiewebben behöver du vara registrerad på din kurs och dessutom ha hämtat ut ett SH-konto. 

Terminsstart på Södertörns högskola

För att påbörja dina studier behöver du:

  • Aktivera ett SH-konto – inloggning bland annat till högskolans Student-Ladok och lärplattform Studiewebben.
  • Registrera dig på din kurs och närvara vid eventuellt upprop, ska du läsa att program så måste du registrera dig inför varje enskild kurs. Webbregistrering görs på Student-Ladok.
  • Ett SH-kort – fungerar som passerkort, bibliotekskort, utskrifts- och kopieringskort.

Läs under "Jag är ny student" alternativt under "Jag är redan student" i högermenyn här intill om hur du går till väga.

Studenter på Södertörns högskolaOm reservantagning, studieuppehåll och avbrott i studierna

Under länkarna till höger finns också information för dig som är reservplacerad, för dig som har gjort ett studieuppehåll och för dig som har registrerat dig, men vill avbryta studierna.

Sök schema

För att hitta ditt schema går du in på Schemasökning och söker på den kursen du ska läsa.

Varmt välkommen till Södertörns högskola!