Studieinformation

Studenter.

Välkommen till Södertörns högskola! Vi vill ge dig som student bästa möjliga service och stöd under dina studier. Här har vi samlat information som du kan behöva under studietiden.

Vi berättar om campusområdet, vad du behöver känna till när du ska skriva tentor och hur du i slutet av dina studier ansöker om examen. Ett avsnitt riktar sig till dig som funderar på att studera utomlands. Du kan dessutom läsa om hur vi arbetar för att du ska ha bra förutsättningar för att lyckas med dina studier, till exempel via våra studie- och karriärvägledare, högskolans informationstjänst Studentservice, Studieverkstan och Studenthälsan. Om du inte hittar svaret på dina frågor här, är du varmt välkommen att kontakta oss. Kontaktuppgifter till dessa och många fler hittar du nedan under fliken Vägledning och stöd. Letar du efter en utbildning? Hitta din utbildning på sh.se/utbildning.

Så sätter du ihop en examen

Här hittar du information om hur examina på olika nivåer byggs upp enligt de nya examensreglerna från den 1 juli 2007 på Södertörns högskola.

Bild med studenter utanför Södertörns högskola.Exemplen i pdf-filen nedan bygger på fristående kurser.
För att få examen från ett utbildningsprogram, krävs att du har följt utbildningsplanen för det programmet.

Se exempel på hur du sätter ihop din generella examen på olika nivåer här

Olika examensblock