Studieinformation

Studenter.

Välkommen till Södertörns högskola! Vi vill ge dig som student bästa möjliga service och stöd under dina studier. Här har vi samlat information som du kan behöva under studietiden.

Vi berättar om campusområdet, vad du behöver känna till när du ska skriva tentor och hur du i slutet av dina studier ansöker om examen. Ett avsnitt riktar sig till dig som funderar på att studera utomlands. Du kan dessutom läsa om hur vi arbetar för att du ska ha bra förutsättningar för att lyckas med dina studier, till exempel via våra studie- och karriärvägledare, högskolans informationstjänst Studentservice, Studieverkstan och Studenthälsan. Om du inte hittar svaret på dina frågor här, är du varmt välkommen att kontakta oss. Kontaktuppgifter till dessa och många fler hittar du nedan under fliken Vägledning och stöd. Letar du efter en utbildning? Hitta din utbildning på sh.se/utbildning.

SH-kortet

Ditt SH-kort gäller som passerkort och lånekort på biblioteket samt som utskrifts- och kopieringskort. SH-kortet är giltigt så länge du har en aktiv registrering på en kurs hos oss. 

Ny Student

Hämta ut ditt SH-konto i MedieCenter med giltig legitimation.


Förlorat SH-kort

Har du förlorat ditt SH-kort vänder du dig till receptionen för att anmäla det samt för att ansöka om ett nytt.
Vänd dig också till både biblioteket och receptionen för att få kortet spärrat.
Hämta ditt SH-kort i receptionen i Moas båge efter anmälan om nytt kort.
 

PIN-kod

SH-kortet har en 4-siffrig PIN-kod som används vid inpassering. Har du glömt din PIN-kod vänder du dig till receptionen.