Om Södertörns högskola / Personal

Christoph Andersson

Kontaktuppgifter

Christoph Andersson
Adjunkt
Alfred Nobels allé 7
Södertörns högskola
Flemingsberg
Telefon: 08-608 49 71
Fax: 08-608 42 00
ME 329 Moas Båge

Christoph Andersson har arbetat som journalist i över 40 år, bland annat inom Sveriges Radio och fackförbundspress. Han har också varit ombudsman inom Svenska journalistförbundet, med ansvar för press- och yrkesetiska frågor. Han gör dokumentärer för radions P1, medarbetar på Sydsvenskans kultursida och skriver böcker.

2010 utkom "Från gatan in i parlamenten - om extremhögerns väg mot politisk makt", som bygger på ett antal uppmärksammade P1-dokumentärer om just extremhögern i Sverige och Tyskland.

2013 utkom boken "Operation Norrsken - om Stasi och Sverige under kalla kriget" och 2017 boken "Nazisten som teg - drömmen om att skapa högerextrema terrorceller i Tyskland och Sverige", med fokus på den tyska nazicellen NSU, Nationalsozialistischer Untergrund, verksam mellan 1998 och 2011. Böckerna är utgivna av Norstedts förlag.

Just nu arbetar han med en fjärde bok. Den ska handla om om svenska och nordiska SS-fruar, vars öden han forskat fram i National Archives i Washington DC samt andra arkiv.