Sök- och skrivhandledning

Studenter vid datorer i biblioteket.Här har vi samlat information som du som student kan ha särskild nytta av. På bibliotekets startsida hittar du fler tjänster och mer information om vår service.

Skriva uppsats

Skriver du uppsats eller är det snart dags? Här finns boktips och länkar till mer information. Behöver du stöd under arbetet med uppsatsen kan du besöka Studieverkstan eller få sökhandledning av biblioteket.

Skrivande

Har du frågor och funderingar om strukturen på uppsatsen eller hur språket ska vara? Kontakta gärna Studieverkstan som erbjuder hjälp och stöd i ditt uppsatsskrivande. Studieverkstan ger även en kortkurs i att skriva uppsats.

Informationssökning

Behöver du hjälp med att hitta litteratur till uppsatsen, formulera sökord eller liknande? Boka sökhandledning med en bibliotekarie för att i lugn och ro få extra stöd med informationssökning. Läs mer på sidan Personlig sökhandledning där du också hittar bokningsformuläret.

GDPR vid uppsatsskrivande

Den nya lagstiftningen kring hantering av personuppgifter påverkar också dig som skriver uppsats. I dokumentet "Handledning för studenter" kan du läsa mer bland annat om hur du ska göra för att inhämta samtycke och radera information. Ladda ner  Handledning för studenter.pdf (484 kB) här.

Boktips

Lästips

Skrivguiden.se
En webbplats med många bra tips inför uppsatsskrivandet, till exempel hur du strukturerar din text. Från Blekinge Tekniska högskola med flera.

Hylla Aef i biblioteket
Här hittar du många böcker om att skriva uppsatser och andra akademiska texter.