Studieinformation

Studenter.

Välkommen till Södertörns högskola! Vi vill ge dig som student bästa möjliga service och stöd under dina studier. Här har vi samlat information som du kan behöva under studietiden.

Vi berättar om campusområdet, vad du behöver känna till när du ska skriva tentor och hur du i slutet av dina studier ansöker om examen. Ett avsnitt riktar sig till dig som funderar på att studera utomlands. Du kan dessutom läsa om hur vi arbetar för att du ska ha bra förutsättningar för att lyckas med dina studier, till exempel via våra studie- och karriärvägledare, högskolans informationstjänst Studentservice, Studieverkstan och Studenthälsan. Om du inte hittar svaret på dina frågor här, är du varmt välkommen att kontakta oss. Kontaktuppgifter till dessa och många fler hittar du nedan under fliken Vägledning och stöd. Letar du efter en utbildning? Hitta din utbildning på sh.se/utbildning.

SöderS - Södertörns högskolas studentkår

SoderS logotyp

Välkommen till SöderS. Vi kämpar för en högkvalitativ och rättssäker utbildning, ett levande campus och en hållbar och transparent studentrörelse.

Behöver du råd eller stöd kan du alltid vända dig till oss. Vi arbetar aktivt med att vägleda och stötta studenter som upplever problem kring studierna eller sin studiesituation. Maila studentombud@soders.nu eller klicka in på soders.nu för mer information.

Vill du få mer inflytande över din utbildning? Genom att bli studentrepresentant kan du direkt påverka innehållet i utbildningen på högskolan. SöderS ansvarar för att tillsätta studentrepresentanter på högskolan. Vi ger även stöd och vägledning i det viktiga arbete som studentrepresentanter utför. Maila vice@soders.nu eller klicka in på soders.nu för mer information.

På SöderS vill vi ge alla studenter möjlighet att förgylla sin studietid. Därför har vi många olika föreningar och verksamheter där du kan engagera dig och utveckla dina intressen. Vill du starta en förening eller veta mer om hur du kan engagera dig? Mejla ordf@soders.nu eller klicka in på soders.nu för mer information.

Välkommen till studentrörelsen.

Medlemskap

SöderS finns till för alla högskolans studenter. För dig som väljer att bli medlem får du dock många förmåner såsom tillträde till SSSB bostadskö, mängder av rabatter på exempelvis restauranger, vår andrahandsbokhandel, SöderS Pub, fester och evenemang. Dagen innan CSN när plånboken gapar tom bjuder SöderS dessutom sina medlemmar på gratis frukost eller fika. Du kan enkelt bli medlem på soders.nu eller genom att besöka vår expedition.

Terminsmedlemskap: 100:-
Helårsmedlemskap: 150:-

Kontakt

Hemsida: soder.nu
E-post: info@soders.nu
Telefon: 072-002 53 89

Du hittar oss även på plan 5 i F-huset.
Välkommen!