Studieinformation

Studenter.

Välkommen till Södertörns högskola! Vi vill ge dig som student bästa möjliga service och stöd under dina studier. Här har vi samlat information som du kan behöva under studietiden.

Vi berättar om campusområdet, vad du behöver känna till när du ska skriva tentor och hur du i slutet av dina studier ansöker om examen. Ett avsnitt riktar sig till dig som funderar på att studera utomlands. Du kan dessutom läsa om hur vi arbetar för att du ska ha bra förutsättningar för att lyckas med dina studier, till exempel via våra studie- och karriärvägledare, högskolans informationstjänst Studentservice, Studieverkstan och Studenthälsan. Om du inte hittar svaret på dina frågor här, är du varmt välkommen att kontakta oss. Kontaktuppgifter till dessa och många fler hittar du nedan under fliken Vägledning och stöd. Letar du efter en utbildning? Hitta din utbildning på sh.se/utbildning.

Studera på campus

Välkommen till Södertörns högskola! Vårt campus ligger i Flemingsberg, 19 minuter med pendeltåg från Stockholms central.


Florencia - student och studentambassadör på Södertörns högskolaI Flemingsberg studerar, arbetar och bor människor från hela världen och campusområdet har blivit en unik mötesplats för utbildning, vetenskap och företagande. Området växer hela tiden med bland annat nya forskningslabb, studentbostäder och restauranger.

Om att studera på campus

När du studerar på campus sker studierna både genom föreläsningar och seminarier och genom självstudier. En del föreläsningar och seminarier är obligatoriska medan andra är frivilliga. Mer information om undervisningsformer hittar du i beskrivningen av respektive kurs och program. Du ansvarar till stor del själv för hur du vill lägga upp dina studier. Det innebär både stor frihet och stort ansvar.

Plugg i biblioteket på Söderörns högskolaByggnader och lokaler

Huvudbyggnaden på campus är Moas båge. Här finns föreläsningssalar, grupprum, datorsalar och restauranger. På området finns också högskolans prisbelönta bibliotek som är många studenters absoluta favoritplats. Södertörns högskolas studentkår, SöderS, ligger i F-huset. Länk till campuskarta finns i menyn till höger.

Studiewebben

Även om du studerar på campus kommer högskolans studiewebb och dina digitala kursrum att vara mycket viktiga under dina studier. Du hittar mer information här.