Studieinformation

Studenter.

Välkommen till Södertörns högskola! Vi vill ge dig som student bästa möjliga service och stöd under dina studier. Här har vi samlat information som du kan behöva under studietiden.

Vi berättar om campusområdet, vad du behöver känna till när du ska skriva tentor och hur du i slutet av dina studier ansöker om examen. Ett avsnitt riktar sig till dig som funderar på att studera utomlands. Du kan dessutom läsa om hur vi arbetar för att du ska ha bra förutsättningar för att lyckas med dina studier, till exempel via våra studie- och karriärvägledare, högskolans informationstjänst Studentservice, Studieverkstan och Studenthälsan. Om du inte hittar svaret på dina frågor här, är du varmt välkommen att kontakta oss. Kontaktuppgifter till dessa och många fler hittar du nedan under fliken Vägledning och stöd. Letar du efter en utbildning? Hitta din utbildning på sh.se/utbildning.

Studera på distans

Nätbaserad distansutbildning

Södertörns högskola erbjuder vissa kurser och program på distans. Det betyder att du som student har ditt ”klassrum” på webben.

Nätbaserade studier är ofta mer flexibla och inte lika bundna till tid och plats som kurser och program på campus. Uppgifter och annat som du behöver för att fullfölja kursen eller programmet kommer du åt via ett nätbaserat kursverktyg. Där samarbetar och diskuterar du med andra kursdeltagare och med dina lärare. Examinationen sker via grupparbeten och/eller enskilda insatser.

För att gå en nätbaserad kurs krävs

  • viss datorvana
  • dator
  • internetuppkoppling

Anmälan

Du söker distanskurser på samma sätt som du söker till övriga utbildningar vid Södertörns högskola via den nationella anmälningsportalen antagning.se.

Antagen?

Har du blivit antagen på en distanskurs?
Läs om vad du behöver göra nu på sidan Jag är distansstudent