Studieinformation

Studenter.

Välkommen till Södertörns högskola! Vi vill ge dig som student bästa möjliga service och stöd under dina studier. Här har vi samlat information som du kan behöva under studietiden.

Vi berättar om campusområdet, vad du behöver känna till när du ska skriva tentor och hur du i slutet av dina studier ansöker om examen. Ett avsnitt riktar sig till dig som funderar på att studera utomlands. Du kan dessutom läsa om hur vi arbetar för att du ska ha bra förutsättningar för att lyckas med dina studier, till exempel via våra studie- och karriärvägledare, högskolans informationstjänst Studentservice, Studieverkstan och Studenthälsan. Om du inte hittar svaret på dina frågor här, är du varmt välkommen att kontakta oss. Kontaktuppgifter till dessa och många fler hittar du nedan under fliken Vägledning och stöd. Letar du efter en utbildning? Hitta din utbildning på sh.se/utbildning.

Studietipset

Student på Södertörns högskola

Studietipset är en informationsserie som behandlar olika teman som alla studenter på Södertörns högskola kan ha nytta av. Studietipset finns både i form av informationsfilmer på nätet och i form av seminarier på campus. Filmerna hittar du under länken ”Studietipset på nätet” i högermenyn.

Nedan finns schemat för Studietipsets träffar på campus. Det behövs ingen föranmälan och du kan gå hur många gånger du vill.

 

 

 

Studietipset vårterminen 2018

April

v. 15

Studieteknik

Hur ska du plugga effektivt på högskolan? Här får du råd om hur du planerar dina studier, förbereder dig inför tentor och hanterar studiestress.

När? Måndag 9 april kl. 12.15–12.45
Var? Bibliotekets lounge, plan fem

v. 15

Att skriva akademisk text

Vad är en akademisk text? Vi diskuterar den akademiska textens uppbyggnad och språkliga stildrag.

När? Tisdag 10 april kl. 12.15–12.45
Var? Bibliotekets lounge, plan fem

v. 15

Stresshantering

Här får du tips på verktyg för att hantera stress och skapa balans i tillvaron.

När? Onsdag 11 april kl. 12.15–12.45
Var? Bibliotekets lounge, plan fem

v. 15

Academic writing in English

To write an academic text: We discuss some important features of the language of academic writing.

När? Torsdag 12 april kl. 12.15–12.45
Var? Bibliotekets lounge, plan fem

 

Arrangör: Studieverkstan.

Vill du veta mer?
Kontakta Studieverkstan: studieverkstan@sh.se