Studieinformation

Studenter.

Välkommen till Södertörns högskola! Vi vill ge dig som student bästa möjliga service och stöd under dina studier. Här har vi samlat information som du kan behöva under studietiden.

Vi berättar om campusområdet, vad du behöver känna till när du ska skriva tentor och hur du i slutet av dina studier ansöker om examen. Ett avsnitt riktar sig till dig som funderar på att studera utomlands. Du kan dessutom läsa om hur vi arbetar för att du ska ha bra förutsättningar för att lyckas med dina studier, till exempel via våra studie- och karriärvägledare, högskolans informationstjänst Studentservice, Studieverkstan och Studenthälsan. Om du inte hittar svaret på dina frågor här, är du varmt välkommen att kontakta oss. Kontaktuppgifter till dessa och många fler hittar du nedan under fliken Vägledning och stöd. Letar du efter en utbildning? Hitta din utbildning på sh.se/utbildning.

Studiewebben

Studiewebben är högskolans lärplattform och används i alla kurser och program. Här hittar du ditt kursrum, ditt schema, kursplan och litteraturlista. Här registrerar du dig också till kommande kurser och anmäler dig till tentamen. 

Hur kommer jag in i studiewebben och mitt kursrum?

 

Är du befintlig student och har ett SH-konto (användarnamn och lösenord) är det bara att logga in via www.sh.se och klicka på  "Logga in" i övre högra hörnet.

Ny student? 

  1. Registrera dig. Se hur du gör i välkomstmailet som du fått innan terminsstart.
  2. Gå till startsidan för www.sh.se.
  3. Välj "Logga in" i övre högra hörnet.
  4. Välj studiewebben

Vad finns i studiewebben?

  • Ditt schema
  • Kursmaterial, instruktioner, uppgifter
  •  Digitala inlämningslådor där du lämnar in uppgifter
  • Möjlighet att hålla kontakt med lärare och andra studenter via meddelanden, chat och diskussioner.
  • Här tar du del av nyheter från högskolan
  • Mina sidor där du registrerar dig till tentamen, registrerar dig till nya kurser, beställer kursintyg mm

Fördröjd inlogg efter att du registrerat dig för första gången

Det tar en stund innan du kan logga in efter att du registrerat dig via webbregistrering eller blivit registrerad av administratör. Det här är tiden det tar innan registreringen slagit igenom. Du kan alltså behöva vänta (upp till fyra timmar) innan du kommer åt dina kursrum.

Appen "itslearning"

Till studiewebben hör en app som du laddar ned gratis från App Store eller Google Play. Sök efter appen "itslearning". Med hjälp av appen kan du smidigt hålla koll på vad som sker i kursen. Du kan få notiser när din lärare tillexempel laddat upp nya dokument, lagt upp en hemtentamen, skickat ett meddelande eller skapat en ”inlämningslåda”.

Problem eller frågor?

Har du problem med vissa funktioner i studiewebben (anmäla dig till grupp, ladda upp dokument, osv)? Har du tips på förbättringar eller har du en allmän fråga? Välkommen att kontakta studiewebben@sh.se

Har du problem med inloggningen via ditt SH-konto? Läs mer på Kontakt- och Mediecenters webbplats.