Studieinformation

Studenter.

Välkommen till Södertörns högskola! Vi vill ge dig som student bästa möjliga service och stöd under dina studier. Här har vi samlat information som du kan behöva under studietiden.

Vi berättar om campusområdet, vad du behöver känna till när du ska skriva tentor och hur du i slutet av dina studier ansöker om examen. Ett avsnitt riktar sig till dig som funderar på att studera utomlands. Du kan dessutom läsa om hur vi arbetar för att du ska ha bra förutsättningar för att lyckas med dina studier, till exempel via våra studie- och karriärvägledare, högskolans informationstjänst Studentservice, Studieverkstan och Studenthälsan. Om du inte hittar svaret på dina frågor här, är du varmt välkommen att kontakta oss. Kontaktuppgifter till dessa och många fler hittar du nedan under fliken Vägledning och stöd. Letar du efter en utbildning? Hitta din utbildning på sh.se/utbildning.

Tentamenslokaler och vägbeskrivning

Lokal meddelas tre (3) dagar före tentamenstillfället på Ladok på webb (LPW) via länken Anmälan till salsskrivning. Som anmäld till en tentamen får du även ett e-postmeddelande skickat till din studentmail.  

UB717 och UB701

Skrivsalarna UB717 och UB701 ligger på plan 7 i biblioteket vid campus Flemingsberg. De flesta salsskrivningar äger rum i dessa lokaler. Vid tider då biblioteket ännu inte öppnat sker inpasseringen via ingången på plan 4 på husets baksida. Den dörren låses upp en halvtimme innan skrivningen börjar.

AulanBild med student som passerar utanför Primus.

Aulan ligger i anslutning till Moas båge vid campus Flemingsberg. 
Incheckning till salen äger då rum på plan 3. 

Sahara

Skrivsal Sahara ligger i Huddingegymnasiet. Adressen är Gymnasievägen 3. Från Huddinge pendeltågsstation är det en promenad på ca 1 km.

NEO, Karolinska institutet

Skrivsalen NEO ligger på Blickagången 16. Gå från torget vid Södertörns högskola över bron
mot Huddinge sjukhus (Blickagången). NEO är det nya huset som ligger på höger
sida mellan Stockholm food och Espresso House, strax innan du kommer fram till
sjukhuset. Innanför dörrarna tar du till höger. Skrivsalen NEO ligger sedan på
höger sida mittemot den globformade väggen.

Övriga lokaler

Vid stora tentamensdagar när det är många som skriver används även andra lokaler som skrivsalar. Kontrollera därför noga i vilken sal som tentamenstillfället äger rum.