Studieinformation

Studenter.

Välkommen till Södertörns högskola! Vi vill ge dig som student bästa möjliga service och stöd under dina studier. Här har vi samlat information som du kan behöva under studietiden.

Vi berättar om campusområdet, vad du behöver känna till när du ska skriva tentor och hur du i slutet av dina studier ansöker om examen. Ett avsnitt riktar sig till dig som funderar på att studera utomlands. Du kan dessutom läsa om hur vi arbetar för att du ska ha bra förutsättningar för att lyckas med dina studier, till exempel via våra studie- och karriärvägledare, högskolans informationstjänst Studentservice, Studieverkstan och Studenthälsan. Om du inte hittar svaret på dina frågor här, är du varmt välkommen att kontakta oss. Kontaktuppgifter till dessa och många fler hittar du nedan under fliken Vägledning och stöd. Letar du efter en utbildning? Hitta din utbildning på sh.se/utbildning.

Tentera på annan ort

Student vid Södertörns högskola som vill tentera på annan ort ansvarar själv för att kontakt tas med examinator och/eller utbildningssekreterare för medgivande av detta.

Studenten ansvarar därefter för att kontakt tas med det lärosäte studenten önskar tentera på. 

Examinator och/eller utbildningssekreterare sköter all administration kring detta.

Gästtentander

Du som är registrerad som student vid Södertörns högskola innevarande termin kan ansöka om att tentera en kurs från annat lärosäte. Det gör du via e-post till tentamen@sh.se.

Du ansöker alltid själv hos det andra lärosätet om att få skriva din tentamen på Södertörns högskola. 

Södertörns högskola har tyvärr ingen möjlighet att ta emot externa gästtentander.