Att vara student

Vi vill ge dig som student bästa möjliga service och stöd under dina studier. Här har vi samlat information som du kan behöva under studietiden.

Så här funkar det

Hitta din utbildning

Södertörns högskola erbjuder utbildning på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå. Här presenteras högskolans program och kurser på grundnivå och avancerad nivå samt högskolans ämnen och institutioner. Högskolans forskarutbildning presenteras under fliken Forskning ovan.
 
Här presenteras vårt utbildningsutbud för läsåren 2017/2018 och 2018/2019. Utbildningsutbudet speglar de senast fattade besluten och utbildningar kan tillkomma eller ställas in. Utbildningarnas omfattning presenteras i högskolepoäng (hp) där ett läsår på heltid motsvarar 60 högskolepoäng.

Träffa oss

Södertörns högskola har inget öppet hus under 2018, men erbjuder en rad olika möjligheter för dig som funderar på att söka till högskolan. Du kan till exempel boka in hela klassen på ett studiebesök eller varför inte träffa en student på det program eller ämne du är intresserad av. Våra studentambassadörer besöker gärna din skola för att informera om studier på Södertörns högskola. 

För dig som vill komma enskilt eller i mindre grupp

Fika med student

Vill du möta en student på det program eller ämne du är intresserad av? Då har du eller en mindra grupp möjlighet att boka ett besök med någon av våra studentambassadörer. Du bokar en tid och dag tillsammans med studenten, ni planerar sedan gemensamt hur dagen ska se ut. Du kanske vill vara med på en föreläsning, se vårt fantastiska bibliotek och ta en fika. Södertörns högskola står självklart för fikat. Under besöket får du bekanta dig med högskolan och lära dig mer om hur det är att vara student på Södertörns högskola.

Boka på: studentambassador@sh.se

För dig som vill boka ett gruppbesök

Kom på ett studiebesök!

Vill du att din klass gör ett studiebesök på Södertörns högskola? Studiebesöken är kostnadsfria och bokas av exempelvis studievägledare eller en lärare på din skola. Vi tar emot studiebesök året runt, med stora och små grupper från gymnasieskolor, folkhögskolor eller Komvux.
 Vi kan även erbjuda specialutformade besök om det är så att ni vill veta mer om något specifikt program. Ange i bokningen vilken typ av besök ni är intresserade av. 

Bild på studentambassadörEtt exempel på ett standardbesök:

  • 10.00  Möta upp besökarna i receptionen
  • 10.05  Välkomna besökarna
  • 10.10  Presentation av ambassadör och vårt kursutbud
  • 10.45  Rundvandring
  • 11.05  Återsamling
  • 11.10  Fika. Seminarium
  • 11.45  Prisutdelning, utvärdering
  • 12.00  Besöket avslutas

Boka på: studentambassador@sh.se

Vi besöker dig - Gymnasiebesök!

Studentambassadörerna besöker din skola och berättar om utbildningarna och studentlivet. Besöken är kostnadsfria och bokas av exempelvis studievägledare eller lärare på din skola. Vi besöker allt ifrån gymnasieskolor till arbetsmarknadsdagar.

Boka på: studentambassador@sh.se

Saco studentmässa

Träffa våra studenter och studie- och karriärvägledare på Saco studentmässa på Stockholmsmässan i Älvsjö 28-30 november. Vi bjuder på kaffe och te! Läs mer om Saco studentmässa på saco.se/saco-studentmassor

Välkommen till Campus Flemingsberg!

Campus Flemingsberg Besöksadress: Alfred Nobels allé 7, Flemingsberg
 

Save

Save

Save

Bli Studentambassadör!

I början av varje höst- och vårtermin söker vi nya studentambassadörer. Information publiceras på sh.se och i högskolans lokaler. Frågor kan ställas till studentambassador@sh.se

Hitta din utbildning – Träffa oss