Studieinformation

Studenter.

Välkommen till Södertörns högskola! Vi vill ge dig som student bästa möjliga service och stöd under dina studier. Här har vi samlat information som du kan behöva under studietiden.

Vi berättar om campusområdet, vad du behöver känna till när du ska skriva tentor och hur du i slutet av dina studier ansöker om examen. Ett avsnitt riktar sig till dig som funderar på att studera utomlands. Du kan dessutom läsa om hur vi arbetar för att du ska ha bra förutsättningar för att lyckas med dina studier, till exempel via våra studie- och karriärvägledare, högskolans informationstjänst Studentservice, Studieverkstan och Studenthälsan. Om du inte hittar svaret på dina frågor här, är du varmt välkommen att kontakta oss. Kontaktuppgifter till dessa och många fler hittar du nedan under fliken Vägledning och stöd. Letar du efter en utbildning? Hitta din utbildning på sh.se/utbildning.

Utbytesstudier via Södertörns högskola

Högskolan utvecklar kontinuerligt sina utbytesavtal. Det innebär att universitet och länder tillkommer eller avvecklas fortlöpande under året. Tala med den internationella handläggaren i International Office eller eposta till exchange@sh.se om du har frågor.

Högskolans utbytesavtal för läsåret 2018/2019

Högskolan har cirka 370 utbytesplatser vid utländska universitet inom utbytesprogrammen Erasmus+, ISEP och Linnaeus-Palme. Vi har även enskilda avtal med specifika universitet, så kallade bilaterala avtal. För samtliga utbytesplatser gäller att du som student inte behöver betala någon undervisningsavgift vid det mottagande universitetet. Du har också rätt att tillgodoräkna dig de kurser som du läser om du uppfyller vissa krav.

OBS! Utbytesplatser inom ISEP söks separat, mer om ansökningsprocessen hittar du här.

Se kalendariet för datum för de olika ansökningsperioderna. Den elektroniska ansökan publiceras alltid på hemsidan en månad innan sista ansökningsdag. Läs igenom ansökningsinformationen innan du påbörjar din ansökan.