Studieinformation

Studenter.

Välkommen till Södertörns högskola! Vi vill ge dig som student bästa möjliga service och stöd under dina studier. Här har vi samlat information som du kan behöva under studietiden.

Vi berättar om campusområdet, vad du behöver känna till när du ska skriva tentor och hur du i slutet av dina studier ansöker om examen. Ett avsnitt riktar sig till dig som funderar på att studera utomlands. Du kan dessutom läsa om hur vi arbetar för att du ska ha bra förutsättningar för att lyckas med dina studier, till exempel via våra studie- och karriärvägledare, högskolans informationstjänst Studentservice, Studieverkstan och Studenthälsan. Om du inte hittar svaret på dina frågor här, är du varmt välkommen att kontakta oss. Kontaktuppgifter till dessa och många fler hittar du nedan under fliken Vägledning och stöd. Letar du efter en utbildning? Hitta din utbildning på sh.se/utbildning.

Aktuellt

Södertörns högskolas utbytesavtal ger dig möjlighet att skaffa dig nya kunskaper och erfarenheter genom att förlägga en termin av dina studier i ett annat land. Du breddar dina kunskaper och förbättrar dina språkkunskaper samtidigt som du lär känna ett nytt land och en ny kultur och skaffar vänner för livet.

 Vill du veta vilka utbytesavtal Södertörns högskola har? Visa hela listan med Södertörns högskolas partneruniversitet. Vid frågor kontakta: exchange@sh.se

Ansökningsomgång för utresande utbytesstudenter, HT19 & VT20: 

 

1 - 31 mars 2019 Studier i USA via ISEP för VT20
5 - 15 juni 2019 Ev. restplatser för utbytesplats inom avtal
inom Europa (Erasmus+) samt övriga världen
(bilaterala avtal) för VT20.
1 - 31 oktober 2019 Studier i USA via ISEP för HT20

 

Du kan träffa de internationella handläggarna i International Office i Studie- och karriärcentret tisdag och torsdag kl 12:30-13:30.