Hitta din utbildning / Program

Anmälningsfakta

Behörighetskrav: Grundläggande behörighet

Urval: betyg 67%, högskoleprov 33%

  • Stängd...

    Start: HT18100%Dag

    Anmälningskod: SH-44806

  • 2019-03-15

    Start: HT19100%Dag

    Anmälningskod: SH-44817

IT, medier och design

Program 180 högskolepoäng

Mobiltjänster, viral reklam, sociala- och strömmande media - medie- och informationstekniken ändras ständigt, nya yrken uppstår. Behovet av välutbildade människor med medieteknisk kompetens är stort. Vill du bli webbdesigner, medieproducent, webb- eller apputvecklare? I det digitaliserade samhället blir arbetsmarknaden efter utbildning i IT, medier och design allt.

Vanliga frågor

Frågor och svar om IMD-programmet - IT, medier och design

Maila dina frågor till medieteknik@sh.se som kan hänvisa dig vidare vid behov.

Har ni några krav på datorvana?

Nej, vi har än så länge inte något krav på IT- eller datorvana på våra grundkurser men studenterna förväntas ha starkt intresse för lära sig mycket om datorer. Du som har stor datorvana får en lite lugnare start de första veckorna medan du som har mindre erfarenhet av datorer får jobba lite hårdare.

Måste jag ha en egen dator?

Ja, du som student på IMD-programmet måste kunna använda en egen bärbar dator. Innan du börjar skickar vi ut mer info om krav på hårdvara och programvara och hjälper dig med information och råd inför ett eventuellt datorköp. Vid tillfälliga behov kan du använda en av våra lånedatorer. Som student hos oss har du dessutom alltid tillgång till våra salar med fasta datorer från tidig morgon till sen kväll, om de inte är bokade för undervisning.

Hur stor del av utbildningen är teoretisk respektive praktisk?

IMD-programmet kombinerar teori, teknik och praktik inom många av de ingående kurserna och över olika terminer.

Vilken examen får jag?

Du som läser på IMD-programmet får både en filosofie kandidatexamen med medieteknik som huvudämne och en programexamen från IT, medier och design.

Hur ser arbetsmarknaden ut?

Prognoserna visar att antalet jobb inom IT-sektorn växer, även om branschen naturligtvis påverkas av allmänna konjunkturer. Studenterna på IMD-programmet har hittills haft mycket god statistik över antalet studenter som fått jobb efter avslutad utbildning inom relevanta yrken och på passande arbetsplatser.