Kalendarium

rss

Här presenteras Södertörns högskolas kalendarium. Du kan hitta fler kalenderposter eller se specifika kalenderposter genom att välja ett eller flera filter till höger. För att se kalenderposter som redan har passerat kan du använda filtret Tidpunkt och ange ett eget tidsintervall. Våra arrangemang är för det mesta kostnadsfria och öppna för alla. Om annat gäller framgår det i kalendarieposten.

 • 06
  DEC

  Så väckte Beta Borås 25-35-åringarnas intresse för lokal samhällsjournalistik

  Välkommen till slutseminarium med många konkreta och spännande lärdomar och tips! Ett unikt journalistiskt forsknings- och innovationsprojekt närmar sig sitt slut. Lyssna och se på vad testredaktionen Beta Borås, som under ett halvår fått fria händer på Borås Tidning, har upptäckt och utvecklat.

  Beta Borås har under experimentella former – med crescendo under den intensiva valrörelsen – utforskat vilken lokal samhällsjournalistik som lockar 25-35-åringar. Det är en känt kräsen målgrupp, tuff för traditionella medier att nå i det digitaliserade medielandskapet.

  Utöver projektets spännande aktionsforskning har Beta Borås journalistik analyserats av forskare och följts av fokusgrupper. Hur har innehållet tagits emot? Hur uppfattas de nya digitala presentationsformerna? Vad betydde valet av plattformar?

  Obligatorisk anmälan - begränsat antal platser. 

  Tid och plats

  När: torsdag 6 december kl. 14:00-16:00

  Vad: seminarium

  Var: LOGOS-215, Södertörns högskola

  Arrangeras av: Journalistikämnet vid Institutionen för samhällsvetenskaper, Södertörns högskola i samarbete med Lindholmen Science Park, Borås Tidning och RISE Interactive