Kalendarium

rss

Här presenteras Södertörns högskolas kalendarium. Du kan hitta fler kalenderposter eller se specifika kalenderposter genom att välja ett eller flera filter till höger. För att se kalenderposter som redan har passerat kan du använda filtret Tidpunkt och ange ett eget tidsintervall. Våra arrangemang är för det mesta kostnadsfria och öppna för alla. Om annat gäller framgår det i kalendarieposten.

 • 16
  MAJ

  Du sköna nya medievärld?

  Högre seminarium i journalistik

  De pågående förändringarna på mediemarknaden står i centrum för terminens sista högre seminarium i journalistik. Jonas Ohlsson, docent i medie- och kommunikationsvetenskap och ny föreståndare vid kunskapscentret Nordicom, Göteborgs universitet, föreläser under rubriken ”Du sköna nya medievärld?”. Missa inte detta tillfälle att uppdatera dig om vad som händer i mediebranschen just nu. Seminariet följs av fika med möjlighet till förjupande diskussioner.

   

  Så här presenterar Jonas Ohlsson sin föreläsning:

   

  Den omstöpning av medielandskapet som just nu pågår har något paradoxalt över sig. På flera sätt lever vi i den bästa av världar. De teknologiska möjligheterna för att sända och ta emot medierat innehåll har aldrig varit bättre. Det utbud som med internets hjälp erbjuds dagens svenska mediekonsument har passerat gränsen för det överblickbara. På andra sätt är utvecklingen mer bekymmersam. Konkurrensen från globala jättar
  som Google, Facebook och Netflix ställer de svenska medieföretagen inför stora ekonomiska utmaningar. Det gäller inte minst de företag som ägnar sig åt lokal nyhetsförmedling. I den här föreläsningen diskuteras och problematiseras de viktigaste utvecklingslinjerna på mediemarknaden under 2000-talet. Förändrade
  publik- och annonsörsbeteenden kopplas samman med mediebranschens ekonomiska och strukturella utveckling, nationellt såväl som lokalt. 

   

  Tid och plats

  När: onsdag 16 maj kl. 14:00-15.30

  Vad: högre seminarium

  Var: MC 544

  Arrangeras av: Journalistik