Kalendarium

rss

Här presenteras Södertörns högskolas kalendarium. Du kan hitta fler kalenderposter eller se specifika kalenderposter genom att välja ett eller flera filter till höger. För att se kalenderposter som redan har passerat kan du använda filtret Tidpunkt och ange ett eget tidsintervall. Våra arrangemang är för det mesta kostnadsfria och öppna för alla. Om annat gäller framgår det i kalendarieposten.

 • 17
  OKT

  Framtiden för public service - vad kan forskningen bidra med?

  Högre seminarium i journalistik.

  Framtiden för public service – vad kan forskningen bidra med?

  Presentatörer: Gabriel Byström och Alan Morrison, seniora strateger på Sveriges Radio
   

  Förändringarna i medielandskapet går fort. Globala aktörer som Google, Amazon, Netflix och Facebook har skaffat sig en dominerande ställning på de flesta marknader samtidigt som det politiska trycket mot oberoende medier har ökat på många håll de senaste åren.

  Gabriel Byström, tidigare kulturchef på Göteborgs-Posten, projektleder arbetet med att ta fram Sveriges Radios strategiska mål för de kommande åren. På seminariet berättar han och kollegan Alan Morrison, som har ett förflutet som senior policy advicer på BBC, om möjligheter och utmaningar, om vilken nytta de har av den forskning som bedrivs idag liksom om vad de saknar. De ger också sin och Sveriges Radios syn på public service-utredningen, som presenterades i juni.

  Tid och plats

  När: onsdag 17 oktober kl. 14:00-15:30

  Vad: högre seminarium

  Var: Sal ME 0, på plan 0 i E-flygeln, Moas båge, Södertörns högskola

  Arrangeras av: Avdelningen för journalistik vid Institutionen för samhällsvetenskaper, Södertörns högskola