Kalendarium

rss

Här presenteras Södertörns högskolas kalendarium. Du kan hitta fler kalenderposter eller se specifika kalenderposter genom att välja ett eller flera filter till höger. För att se kalenderposter som redan har passerat kan du använda filtret Tidpunkt och ange ett eget tidsintervall. Våra arrangemang är för det mesta kostnadsfria och öppna för alla. Om annat gäller framgår det i kalendarieposten.

 • 19
  APR

  Kommunrevisorns testamente – baserat på verkliga händelser.

  Ett öppet seminarium i arrangemang av Förvaltningsakademin vid Södertörns högskola. Här diskuteras aktuella frågor om förvaltning och förvaltningspolitik, med inledningar av inbjudna gäster, såväl förvaltningsforskare som förvaltningspraktiker.

  Hur bör den kommunala revisionen organiseras för att stärka kommunernas demokratiska legitimitet? Henry Bäck, professor emeritus i Offentlig förvaltning vid Förvaltningshögskolan i Göteborg, inleder utifrån sin nya skrift, som kan laddas ner via länken nedan. Se även en DN Debatt-artikel från den 5 mars 2018. Skriften bygger i hög grad på Henrys erfarenheter från Skinnskattebergskommun, där han nu är ordförande i den kommunala revisionen.

  En av Förvaltningsakademins uppgifter är att utgöra en arena för möten mellan förvaltning och akademi. Som en del i detta arrangerar vi en öppen seminarieserie om förvaltningspolitik.

  Tid och plats

  När: torsdag 19 april kl. 13:00-14:30

  Vad: seminarium

  Var: Sal ME 452, på plan 4 i ME-flygeln, Södertörns högskola.

  Arrangeras av: Förvaltningsakademin