Kalendarium

rss

Här presenteras Södertörns högskolas kalendarium. Du kan hitta fler kalenderposter eller se specifika kalenderposter genom att välja ett eller flera filter till höger. För att se kalenderposter som redan har passerat kan du använda filtret Tidpunkt och ange ett eget tidsintervall. Våra arrangemang är för det mesta kostnadsfria och öppna för alla. Om annat gäller framgår det i kalendarieposten.

 • 25
  APR

  Numbers count? A roundtable seminar on big and small data, digital tools and quantitative methods in the humanities

  Rundabordssamtal på engelska med Laura E Braden, amerikansk kultursociolog, Erasmus School of History, Culture and Communication, Rotterdam.

  Seminariet välkomnar forskare inom humaniora som arbetar med arkiv och samlingar, historiska data och olika media, och är intresserade av att bearbeta sådana underlag med digitala verktyg och kvantitativa metoder i syfte att kunna skapa nya och mer komplexa empirier för kvalitativ analys.

  Anmälan till seminariet sker senast 16 april, deltagare förväntas bidra med en fråga eller kort paper kring temat för seminariet. Vänligen kontakta Philipp Seuferling (philipp.seuferling@sh.se) för instruktioner.

  Seminariet arrangeras i samarbete med Konstvetenskapen, Södertörns högskola och Forskningsgruppen för kultur-­ och utbildningssociologi (SEC), Uppsala universitet.

  Kontakt: Marta Edling, marta.edling@sh.se

  Tid och plats

  När: onsdag 25 april kl. 13:00-16:00

  Vad: högre seminarium

  Var: MC 541

  Arrangeras av: MKV och Konstvetenskap

  Evenemangsspråk: engelska