Kalendarium

rss

Här presenteras Södertörns högskolas kalendarium. Du kan hitta fler kalenderposter eller se specifika kalenderposter genom att välja ett eller flera filter till höger. För att se kalenderposter som redan har passerat kan du använda filtret Tidpunkt och ange ett eget tidsintervall. Våra arrangemang är för det mesta kostnadsfria och öppna för alla. Om annat gäller framgår det i kalendarieposten.

 • 31
  MAJ

  Politik och professionell kompetens i svenska och danska regeringskansliet

  Ett öppet seminarium i arrangemang av Förvaltningsakademin vid Södertörns högskola. Här diskuteras aktuella frågor om förvaltning och förvaltningspolitik, med inledningar av inbjudna gäster, såväl förvaltningsforskare som förvaltningspraktiker.

  Har ett växande antal politiska rådgivare trängt ut den professionella kompetensen och kunskapen i regeringskanslierna? Birgitta Niklasson, docent och universitetslektor i statsvetenskap, Göteborgs Universitet,
  har för att belysa denna fråga genomfört (med kollegerna Peter Munk Christiansen och Patrik Öhberg) en komparativ studie av de olikartade sätten att organisera rådgivningen i Sverige och Danmark.

  En av Förvaltningsakademins uppgifter är att utgöra en arena för möten mellan förvaltning och akademi. Som en del i detta arrangerar vi en öppen seminarieserie om förvaltningspolitik.

  Tid och plats

  När: torsdag 31 maj kl. 13:00-14:30

  Vad: seminarium

  Var: Sal MC219, på plan 2 i MC-flygeln, Södertörns högskola.

  Arrangeras av: Förvaltningsakademin