Nyhetsportal

rss

Här presenteras nyheter som har publicerats av Södertörns högskola. Du kan hitta fler nyheter eller se specifika nyheter genom att använda ett filter till höger.

Fler sökträffar

Gå till sida:12345...34

 • 2018-04-09

  Stå upp för vetenskapen inför valet 2018! #hurvetdudet

  Den 14 april är det återigen dags att manifestera för vetenskap. Förra året slöt vi upp globalt under ”March for Science” och i år är det dags igen, globalt, under parollen ”Science marches on” och i Sverige under parollen ”Hur vet du det?”.

 • 2018-03-19

  Ny forskarpodd – bildningens och utbildningens historia

  I detta avsnitt av forskarpodden intervjuas Anders Burman, docent i idéhistoria, aktuell med boken ”Kultiverandet av det mänskliga: essäer”. Han har sedan tidigare forskat om pedagogikens idéhistoria, politisk filosofi, och kritisk teori.

 • 2018-03-13

  Påskuppropet och Flyktingamnesti 2005 – ett vittnesseminarium

  Under de första åren på 2000-talet fördes i Sverige en engagerad debatt om flyktingpolitik, och civilsamhället organiserade sig i kampanjerna ”Påskuppropet” och ”Flyktingamnesti 2005”.

 • 2018-03-08

  Film: Tre röster från Södertörns högskola om internationella kvinnodagen

  Idag, den 8 mars, är det internationella kvinnodagen. Vi har frågat tre personer om deras tankar kring dagen och vad för frågor de tycker är viktiga att lyfta en dag som denna.

 • 2018-03-07

  Fake news och GDPR behandlas på nordisk konferens om journalistik

  2018 kommer NODA – Nordic Data Journalism Conference – tillbaka till Södertörns högskola och Sverige, där den startades för fem år sedan. På konferensen samlas journalister från hela Norden för att prata kring och utbilda sig inom datajournalistik.

 • 2018-02-08

  Ny forskarpodd - Ungas engagemang med Maria Zackariasson

  Nu har januari månads forskarpodd släppts. I detta avsnitt intervjuas Maria Zackariasson som är professor i etnologi och forskningsledare på lärarutbildningen. Hon pratar om ungas samhällsengagemang och även om begreppet självständighet i högskolestudier.

 • 2018-01-31

  ”Södertörn hyllar” – en eftermiddag med kunskap, mingel och möten

  Vad forskar egentligen Södertörns högskolas forskare om? Och hur kan arbetslivet se ut efter studier vid Södertörns högskola? Möt några av högskolans forskare och lärare, Årets Alumn samt högskolans senaste hedersdoktor under eftermiddagen Södertörn hyllar.

 • 2018-01-30

  Hur har människan påverkat och påverkats av Östersjön?

  SEASIDE är miljöhistoriskt samarbetsprojekt mellan Södertörns högskola och Västerviks museum. Projektet syftar till att studera den betydelse mänsklig påverkan kan ha haft på till exempel övergödning och syrefria bottnar i Östersjön. Igår samlades projektets medlemmar på Västerviks museum för en kick off.

 • 2018-01-24

  Södertörns högskola blir del av nordiskt forskningshub

  Re-imagining Norden in an Evolving World (ReNEW) är ett strategiskt samarbete under de kommande sex åren med några av de främsta lärosätena inom den nordiska universitetsvärlden och med generös finansiering av Nordforsk. Södertörns högskola blir enda svenska lärosäte som kommer att delta i detta nätverk inom Nordenforskning.

 • 2018-01-09

  Disputationer som skedde i december

  Under december månad disputerade fem av Södertörns högskolas doktorander: Josefine Larsson i miljövetenskap, Roman Horbyk i media- och kommunikationsvetenskap, Karin Jonsson i historia, Julia Velkova i media- och kommunikationsvetenskap och Natasja Börjeson i miljövetenskap.

Östersjö- och Östeuropaanknytning samt Romska studier

Fler sökträffar

Gå till sida:12345...34