Nyhetsportal

rss

Här presenteras nyheter som har publicerats av Södertörns högskola. Du kan hitta fler nyheter eller se specifika nyheter genom att använda ett filter till höger.

Fler sökträffar

Gå till sida:12345...31

 • 2017-09-13

  Förvaltningsakademin fyller 5 år!

  Imorgon fyller Förvaltningsakademin 5 år och det ska firas med ett öppet seminarium. Då kommer bland annat civilminister Ardalan Shekarabi till Södertörns högskola och diskuterar kring statstjänstemannarollen.

 • 2017-09-04

  September månads forskarpodd

  Elinor Andrén är lektor i naturgeografi och en av Södertörns Östersjön- experter. Månadens forskarpodd är ett samtal om forntida miljöförändringar jämfört med dagens.

 • 2017-08-22

  Södertörnprofessor släpper ny bok

  Kulturbegreppet hör till de mest komplicerade, mångtydiga och omstridda som finns men är också centralt i både forskning, politisk debatt och vardagsliv. Johan Fornäs, professor i medie- och kommunikationsvetenskap, har skrivit en ny bok ”Defending Culture: Conceptual Foundations and Contemporary Debate”. Boken är ett resultat av ett "RJ Sabbatical”-anslag från Stiftelsen Riksbankens Jubileumsfond. Anslaget gjorde det möjligt att i 15 månader arbeta med att syntetisera och vidareutveckla tidigare utspridda tankar och analyser till en samlad text.

 • 2017-08-02

  Ny forskarpodd - Svordomar med Kristy Beers Fägersten

  Nu har månadens forskarpodd från Södertörns högskola släppts. Lyssna till Kristy Beers Fägersten som är professor i engelska med lingvistisk inriktning diskutera om svordomar.

 • 2017-07-10

  Juli månads forskarpodd med Jenny Madestam

  Nu finns en ny forskarpodd ute för skön sommarlyssning. Denna månad har vi träffat statsvetaren Jenny Madestam.

 • 2017-07-05

  Högskolan välkomnar två nya centrumbildningar

  Södertörns högskola har inrättat två nya centrumbildningar, Reinvent och Politikens organisering. Drivande i utvecklandet är bland annat Apostolis Papakostas och Adrienne Sörbom.

 • 2017-06-22

  Södertörns högskola i Almedalen

  Almedalen är en viktig arena inom det politiska och offentliga Sverige. Södertörns högskola bidrar med forskning och expertis under Almedalsveckan, både vid egna och andra organisationers arrangemang.

 • 2017-06-20

  Lyssna på Sommar i P1 med Jonna Bornemark

  Jonna Bornemark, docent och lektor i filosofi på Södertörns högskola, är en av årets sommarpratare. Den 3 augusti sänds programmet.

 • 2017-06-12

  Filosofisk natt på Moderna Museet

  Lördag 17 juni är det en filosofisk natt på Moderna Museet. Över 50 svenska, franska och tyska filosofer, tänkare och konstnärer kommer att fylla museet med samtal och presentationer, 15 medverkande är från Södertörns högskola.

 • 2017-06-07

  Första ledamoten från Södertörns högskola invald i Sveriges unga akademi

  I lördags firade Sveriges unga akademi sex år. Då välkomnades också sex nya ledamöter från olika forskningsområden och lärosäten. En av de nya ledamöterna är Katarina Wadstein Macleod, docent i konstvetenskap på Södertörns högskola.

Östersjö- och Östeuropaanknytning samt Romska studier

Fler sökträffar

Gå till sida:12345...31