Nyhetsportal

rss

Här presenteras nyheter som har publicerats av Södertörns högskola. Du kan hitta fler nyheter eller se specifika nyheter genom att använda ett filter till höger.

Fler sökträffar

Gå till sida:12345...33

 • 2018-02-08

  Ny forskarpodd - Ungas engagemang med Maria Zackariasson

  Nu har januari månads forskarpodd släppts. I detta avsnitt intervjuas Maria Zackariasson som är professor i etnologi och forskningsledare på lärarutbildningen. Hon pratar om ungas samhällsengagemang och även om begreppet självständighet i högskolestudier.

 • 2018-01-31

  ”Södertörn hyllar” – en eftermiddag med kunskap, mingel och möten

  Vad forskar egentligen Södertörns högskolas forskare om? Och hur kan arbetslivet se ut efter studier vid Södertörns högskola? Möt några av högskolans forskare och lärare, Årets Alumn samt högskolans senaste hedersdoktor under eftermiddagen Södertörn hyllar.

 • 2018-01-30

  Hur har människan påverkat och påverkats av Östersjön?

  SEASIDE är miljöhistoriskt samarbetsprojekt mellan Södertörns högskola och Västerviks museum. Projektet syftar till att studera den betydelse mänsklig påverkan kan ha haft på till exempel övergödning och syrefria bottnar i Östersjön. Igår samlades projektets medlemmar på Västerviks museum för en kick off.

 • 2018-01-24

  Södertörns högskola blir del av nordiskt forskningshub

  Re-imagining Norden in an Evolving World (ReNEW) är ett strategiskt samarbete under de kommande sex åren med några av de främsta lärosätena inom den nordiska universitetsvärlden och med generös finansiering av Nordforsk. Södertörns högskola blir enda svenska lärosäte som kommer att delta i detta nätverk inom Nordenforskning.

 • 2018-01-09

  Disputationer som skedde i december

  Under december månad disputerade fem av Södertörns högskolas doktorander: Josefine Larsson i miljövetenskap, Roman Horbyk i media- och kommunikationsvetenskap, Karin Jonsson i historia, Julia Velkova i media- och kommunikationsvetenskap och Natasja Börjeson i miljövetenskap.

 • 2017-12-22

  Bok om bortglömt bär prisas

  Paulina Rytkönen är medförfattare till boken ”Åkerbär – Europas godaste bär” som nyligen prisats av Måltidsakademin.

 • 2017-12-21

  UKÄ ger konstvetenskap vid Södertörns högskola det samlade omdömet hög kvalitet

  Universitetskanslerämbetet (UKÄ) har genomfört en nationell utvärdering av utbildningar som leder till licentiat- och doktorsexamen på forskarnivå inom konstvetenskap. Södertörns högskola får i utvärderingen det samlade omdömet hög kvalitet.

 • 2017-12-08

  Film: Stort forskningsbidrag till Södertörn-professor

  Vi har träffat David Thurfjell som nyligen har fått dryga 6,6 miljoner kronor i forskningsmedel till sitt projekt ”Den muslimska huvudfåran: en del av svensk sekularitet?”.

 • 2017-11-20

  Södertörns högskola tecknar nya spännande samverkansavtal

  Södertörns högskola har genom CBEES försorg tecknat samverkansavtal med Utrikespolitiska institutet och med Färgfabriken.

 • 2017-11-19

  CBEES flyttar fram positionerna för Romani Studies

  Forskningsinriktningen romska studier vid CBEES har på kort tid etablerat sig som en av de ledande forskningsmiljöerna i Europa inom detta fält.

Östersjö- och Östeuropaanknytning samt Romska studier

Fler sökträffar

Gå till sida:12345...33