Nyhetsportal

rss

Här presenteras nyheter som har publicerats av Södertörns högskola. Du kan hitta fler nyheter eller se specifika nyheter genom att använda ett filter till höger.

Fler sökträffar

Gå till sida:12345...18

 • 2017-09-13

  Förvaltningsakademin fyller 5 år!

  Imorgon fyller Förvaltningsakademin 5 år och det ska firas med ett öppet seminarium. Då kommer bland annat civilminister Ardalan Shekarabi till Södertörns högskola och diskuterar kring statstjänstemannarollen.

 • 2017-06-12

  Filosofisk natt på Moderna Museet

  Lördag 17 juni är det en filosofisk natt på Moderna Museet. Över 50 svenska, franska och tyska filosofer, tänkare och konstnärer kommer att fylla museet med samtal och presentationer, 15 medverkande är från Södertörns högskola.

 • 2017-06-07

  Första ledamoten från Södertörns högskola invald i Sveriges unga akademi

  I lördags firade Sveriges unga akademi sex år. Då välkomnades också sex nya ledamöter från olika forskningsområden och lärosäten. En av de nya ledamöterna är Katarina Wadstein Macleod, docent i konstvetenskap på Södertörns högskola.

 • 2017-05-10

  Cykeldag 2017 - En dag för ett grönare och mer hälsosamt campus!

  Den 11 maj är det dags för cykeldagen på Campus Flemingsberg. En dag fylld med föreläsningar, tävlingar och erbjudanden. Du har bland annat möjlighet att lämna in din cykel på vårservice helt gratis!

 • 2017-04-07

  #IstandwithCEU

  Den nya lag som klubbats igenom i Ungern hotar att stänga ner Central European University (CEU) i Budapest. Med anledning av detta har det internationella nätverket Scholars at Risk gjort ett uttalande. Scholars at risk stödjer och kämpar för den akademiska friheten och försvarar de mänskliga rättigheterna för akademiker världen över.

 • 2017-03-21

  Minne & glömska – En eventserie på Världskulturmuseerna

  Nu i vår har Världskulturmuseerna en föreläsningsserie med föreläsare från Södertörns högskola med temat Minne & Glömska. Föreläsningarna tar sin utgångspunkt i föremål från museernas samlingar och det är fri entré för studenter och personal på Södertörns högskola.

 • 2017-03-09

  Jobbar för att göra studentlivet på högskolan ännu roligare

  Två av de eldsjälar som brinner för att göra studentlivet på Södertörns högskola ännu roligare är studentkåren SöderS medlemskoordinator Evelina Videll och samordnare Natalie Choudhury. Vi har intervjuat dem för att se vad deras arbete innebär och vad det är som gör deras jobb roligt.

 • 2017-02-16

  Samarbete vid sedimentprovstagning utanför Västervik

  Den 6 februari var marinarkeolog Johan Rönnby, doktorand Olena Vinogradova, docent Elinor Andren och docent Thomas Andren från institutionen för naturvetenskap, miljö och teknik i Västervik och tog sedimentprover för ett fältprojekt.

 • 2017-01-31

  USA:s nya inreseregler skapar problem och barriärer

  Trumpadministrationen är endast några dagar gammal när nya regler för inresande i USA sätts upp. Södertörns högskola konstaterar som så många andra att reglerna skapar stora problem för människor att utöva sina studier eller sitt yrke.

 • 2016-12-16

  Kerstin Cassel utsedd till ny prorektor vid Södertörns högskola

  Högskolestyrelsen har vid sammanträde den 14 december beslutat att utse Kerstin Cassel, docent i arkeologi, till ny prorektor tillika rektors ställföreträdare från och med 1 januari 2017.

Östersjö- och Östeuropaanknytning samt Romska studier

Fler sökträffar

Gå till sida:12345...18