Nyhetsportal

rss

Här presenteras nyheter som har publicerats av Södertörns högskola. Du kan hitta fler nyheter eller se specifika nyheter genom att använda ett filter till höger.

Fler sökträffar

Gå till sida:12345...19

 • 2018-01-30

  Hur har människan påverkat och påverkats av Östersjön?

  SEASIDE är miljöhistoriskt samarbetsprojekt mellan Södertörns högskola och Västerviks museum. Projektet syftar till att studera den betydelse mänsklig påverkan kan ha haft på till exempel övergödning och syrefria bottnar i Östersjön. Igår samlades projektets medlemmar på Västerviks museum för en kick off.

 • 2018-01-24

  Södertörns högskola blir del av nordiskt forskningshub

  Re-imagining Norden in an Evolving World (ReNEW) är ett strategiskt samarbete under de kommande sex åren med några av de främsta lärosätena inom den nordiska universitetsvärlden och med generös finansiering av Nordforsk. Södertörns högskola blir enda svenska lärosäte som kommer att delta i detta nätverk inom Nordenforskning.

 • 2018-01-10

  Teater som ett kitt mellan utbildningar

  Under hösten 2017 har Polisutbildningen och programmet Socialt arbete med storstadsprofil (numera Socionomprogrammet med storstadsprofil) haft ett samarbete som utgår från en teaterföreställning. Studenterna har tillsammans sett pjäsen Klipp Han på Dramaten som är producerad i samarbete med Fryshuset.

 • 2017-11-20

  Södertörns högskola tecknar nya spännande samverkansavtal

  Södertörns högskola har genom CBEES försorg tecknat samverkansavtal med Utrikespolitiska institutet och med Färgfabriken.

 • 2017-11-10

  Södertörns högskola i samarbete med Dramaten

  I november månad kommer det att hållas två föreläsningar av professorer från Södertörns högskola i samband med uppsättningen av Oidipus/Antigone på Dramaten.

 • 2017-11-07

  Globalt forskningssamarbete visar jordens enorma mångfald av mikroorganismer

  Mikroorganismer är nödvändiga för vår hälsa och allt liv på Jorden. I ett internationellt forskningssamarbete har hundratals forskare studerat mångfalden av mikrobiella samhällen på planeten. Informationen om mångfalden har satts samman i en enorm gemensam katalog över planetens mikroorganismer. Katalogen kommer vara till användning för tillämpningar inom forskning och en mer hållbar industri.

 • 2017-11-06

  Utvecklingsprojekt kring samverkan – Södertörns högskola ges stort förtroende i Vinnova-anslag

  Att samverkan blir en allt viktigare del i lärosätenas verksamhet tydliggjordes inte minst i den senaste forskningspropositionen. Nu har Södertörns högskola fått utvecklingsmedel från Vinnova för flera samverkansprojekt.

 • 2017-11-03

  Sista dagarna att tävla i Venture Cup!

  Södertörns högskola är akademisk partner till Venture Cup - Sveriges största tävling för affärsidéer. Ta chansen att tävla med din idé!

 • 2017-10-27

  Stockholms Musikpedagogiska Institut har flyttat in på Campus Flemingsberg

  Våra nya grannar har flyttat in! Igår invigde Stockholms Musikpedagogiska Institut (SMI) sina nya lokaler på Campus Flemingsberg.

 • 2017-10-24

  Södertörns högskola och Fryshuset inleder samarbete

  Södertörns högskola inleder ett samarbete med Fryshuset. Samarbetet bygger på ett kunskaps- och erfarenhetsutbyte mellan högskolans forskare och studenter, främst på programmet socialt arbete med storstadsprofil, samt Fryshusets personal, deltagare och elever. Syftet är att skapa förutsättningar för nya, innovativa lösningar på vår tids stora sociala utmaningar.

Östersjö- och Östeuropaanknytning samt Romska studier

Fler sökträffar

Gå till sida:12345...19