Nyhetsportal

rss

Här presenteras nyheter som har publicerats av Södertörns högskola. Du kan hitta fler nyheter eller se specifika nyheter genom att använda ett filter till höger.

Fler sökträffar

Gå till sida:12345...67

 • 2017-03-23

  Ska du skriva högskoleprovet på Södertörns högskola?

  Lördagen den 1 april skrivs vårens högskoleprov. Ska du skriva det på Södertörns högskola?

 • 2017-03-20

  Rektor om nya rekryteringskampanjen: ”FN har hjälpt oss att definiera vår tids stora frågor”

  Måndag den 20 mars lanseras jagvillnågotannat.se. Årets rekryteringskampanj från Södertörns högskola bygger på att unga idag känner oro för vart världen är på väg och oro för att välja fel utbildning. Samtidigt har de starka drivkrafter och stort politiskt intresse, detta gäller inte minst de som överväger att studera på Södertörns högskola. Kampanjen har ett starkt budskap som knyter an till högskolans vision, och vi samlade rektor Gustav Amberg och fakultetsnämndens ordförande Peter Dobers för ett samtal kring kampanjen.

 • 2017-03-20

  Ska du söka utbildning till hösten? Kolla Jagvillnågotannat.se!

  Nu är det dags att söka din högskoleutbildning till hösten 2017! Södertörns högskola har förenklat för dig som ska välja utbildning.

 • 2017-03-14

  Ny avhandling om kvinnlig serbisk organisering: Tillit lika viktigt som pengar

  Det är inte bara möjligheten till biståndspengar som påverkar val av samarbetspartner. Tillit är en minst lika viktig faktor.
  Det visar en ny avhandling om kvinnlig serbisk organisering av Sanja Obrenovic Johansson. Hon disputerar i sociologi den 17 mars på Södertörns högskola.

 • 2017-03-09

  Jobbar för att göra studentlivet på högskolan ännu roligare

  Två av de eldsjälar som brinner för att göra studentlivet på Södertörns högskola ännu roligare är studentkåren SöderS medlemskoordinator Evelina Videll och samordnare Natalie Choudhury. Vi har intervjuat dem för att se vad deras arbete innebär och vad det är som gör deras jobb roligt.

 • 2017-03-08

  Ryska forskare om civilsamhället i Ryssland – på svenska

  För första gången ges svenska läsare möjligheten att få reda på mer om ryska forskare om civilsamhället i Ryssland. Det är Zhanna Kravchenko, Docent i Sociologi på Södertörns högskola som har varit redaktör för ett temanummer i Arkiv tidskrift för samhällsanalys, vilket är en open-acess tidskrift, om civilsamhället i Ryssland.

 • 2017-03-01

  Nya digitala kurser på engelska breddar utbudet

  Södertörns högskola fick nyligen bidrag från forskningsfinansiären KK-stiftelsen för att ta fram digitala kurser. Arbetet är precis i sin linda. Kurserna ska vara på avancerad nivå (magister- eller masterexamen), på engelska och knyta an till högskolans forskning och samverkan.

 • 2017-02-27

  Södertörns högskolas studenter har nu tillgång till Studentpalatset

  Studentpalatset vid Odenplan erbjuder läsplatser och grupprum för studenter vid ett flertal universitet och högskolor i Stockholm och nu även till studenter vid Södertörns högskola. Hit kan du som student komma och studera vid en av de många läsplatserna. Är ni en grupp som behöver arbeta med ett grupparbete finns det grupprum att boka i receptionen.

 • 2017-02-23

  Missionären – En pjäs om lesbisk kärlek, historia och religion

  Den 9 Mars sätts ”Missionären – en lesbisk kärlekshistoria” i regi av Malin Hellkvist Sellén upp i svarta lådan på Södertörns högskola. Pjäsen följs upp av ett panelsamtal med fokus på frågor kring historieskrivning och uttrycksmedlets/genrens betydelse för det förmedlade innehållet.

 • 2017-02-20

  Filosofistudent ger ut filosofibok för barn

  Författaren Eva Susso, som läst filosofi på Södertörns högskola har tillsammans med illustratören Anna Höglund gett ut boken "Alla frågar sig varför”, en filosofibok för barn som fått stor uppmärksamhet.

Fler sökträffar

Gå till sida:12345...67