Nyhetsportal

rss

Här presenteras nyheter som har publicerats av Södertörns högskola. Du kan hitta fler nyheter eller se specifika nyheter genom att använda ett filter till höger.

Fler sökträffar

Gå till sida:12345...65

 • 2017-01-18

  Sök utbytesstudier senast den 31 januari!

  Det är dags att söka utbytesstudier! Skaffa nya minnen, erfarenheter och vänner genom att läsa en period utomlands.

 • 2017-01-13

  Norra Europas enda professur i romska studier tillsätts på Södertörns högskola

  Den 1 januari 2017 utnämndes Kimmo Granqvist till professor i romska studier vid Södertörns högskola. Kimmo har 20 års erfarenhet av romska studier och har verkat både vid Helsingfors Universitet och Södertörns högskola.

 • 2017-01-09

  TänkOm! - Designtävling för medieteknik- och journalistikstudenter

  ”TänkOm!” är en lekfull designtävling för studenter på utbildningsprogrammen Journalistik och multimedia och IT Medier och Design på Södertörns högskola.

 • 2016-12-21

  Ny bok: Designrätt

  Idag är det självklart att design är viktigt. Det kan vara avgörande för företags framgång. Många av de val vi gör till vardags görs utifrån design av olika slag. Christina Wainikka, lektor och jur dr i företagsekonomi vid Södertörns högskola har skrivit en bok om designrätt.

 • 2016-12-16

  Kerstin Cassel utsedd till ny prorektor vid Södertörns högskola

  Högskolestyrelsen har vid sammanträde den 14 december beslutat att utse Kerstin Cassel, docent i arkeologi, till ny prorektor tillika rektors ställföreträdare från och med 1 januari 2017.

 • 2016-12-15

  Regeringen satsar på Södertörns högskola

  Den 24 november presenterade regeringen den forskningspolitiska propositionen, ”Kunskap i samverkan – för samhällets utmaningar och stärkt konkurrenskraft”. Satsningen på att långsiktigt stärka forskning och högre utbildning kommer gynna högskolans möjligheter i det fortsatta arbetet med att bidra till en hållbar samhällsutveckling.

 • 2016-12-13

  Examensarbete blev rapport åt Stockholms stad

  Emmelie Berggren och Johanna Björksten ville skriva ett examensarbete med målet att det skulle bli en rapport. Valet föll på att skriva om alkoholkonsumtion bland Stockholms ungdomar, och två år efter examensarbete presenterades även rapporten som de skrivit åt Stockholms stad.

 • 2016-12-07

  Södertörnsforskare deltar i forskningsprojekt som tilldelas 17,5 miljoner av Vinnova

  Projektet ”Decode - Community Design for Conflicting Desires” har tilldelats ytterligare 17,5 miljoner kronor i forskningsanslag av Vinnova. Projektet ingår i Vinnovas forskningsstrategiska område Utmaningsdriven innovation – Hållbara städer och kommer att ledas av Tyréns, Sweden Green Building Council (SGBC) och Kungliga Tekniska Högskolan (KTH). Jonna Bornemark från Södertörns högskola är en av de deltagande forskarna.

 • 2016-12-07

  Öppet seminarium om hedersvåld

  Den 15 december kommer Amineh Kakabaveh och Guluzar Tarhan Selvi från föreningen ”Varken hora eller kuvad” till Södertörns högskola för att presentera två rapporter om hedersproblematik i Stockholm och Göteborg.

 • 2016-12-06

  Samarbetsavtal med Röda Korsets högskola undertecknat

  Torsdagen den 30 november undertecknade rektorerna för Södertörns högskola och Röda Korsets högskola ett avtal som syftar till samarbeten inom framför allt utbildning och forskning, men även till samarbeten för stödfunktioner samt skapandet av ett gemensamt bibliotek.

Fler sökträffar

Gå till sida:12345...65